Affärsman: ”Full av liv, mycket professionellt”
Fabrizio Tait på Chinese Spectacular i Milano i tisdags. (Foto: Epoch Times)


När affärsmannen Fabrizio Tait sett Chinese Spectacular på Milanos Alliansteater i tisdags kväll hade han svårt att hitta tillräckligt med ord för att beskriva den unika kulturella show han just fått se.

– Mycket positiv och rik, full av färger och effekter, full av liv, mycket professionellt. Komplett elegant och med underbar musik. Den här showen förtjänar definitivt en stor publik, sade han.

Tait tyckte om alla inslag i showen, från ”Havsnymfer” och ”Segertrummor” till den ”Mongoliska skåldansen”.

– Effekten var underbar då artisterna efterliknade vatten, och så solfjädersdansen! Där finns även triumferande, slagkraftiga effekter i nummer med soldater och trummor. Det var mycket, mycket komplett.

Tait tyckte att Chinese Spectacular presenterade en äkta bild av den kinesiska traditionella kulturen, men höjde ett varnande finger till artisterna.

– Jag ställde mig själv frågan: kan den här artistgruppen åka tillbaka till Kina efter en show som kritiserar kommunistregimen? Om de skulle åka tillbaka dit kommer de att bli dödade. Åk inte tillbaka till Kina!

Tait tyckte det är bra att visa för människor att inte alla kineser har samma sinne som det kinesiska kommunistpartiet.

– Att försöka få folk att lära känna den traditionella kinesiska kulturen, det är väldigt, väldigt viktigt, eftersom den allmänna åsikten tycks vara att Kina bara innehåller människor som har samma ideér som den kinesiska kommunistregimen. Det är verkligen inte sant. Det är bra att låta folk känna till den verkliga situationen i Kina – särskilt nu, angående vad som händer mellan Kina och Tibet. Jag är verkligen rädd för det. Jag hoppas att de olympiska värderingarna kommer att vinna.

Tait sade att han kommer att minnas sina favoriter i showen och ser fram emot och hoppas att föreställningen återvänder nästa år.

– Jag hoppas att de kommer tillbaka nästa år igen. Någon sade att de kommer tillbaka nästa år.

För information om kommande föreställningar av Divine Performing Arts, gå in på www.DivinePerformingArts.org och www.chinesespectacular.eu

Epoch Times är stolt sponsor av Chinese Spectacular. För att läsa fler av våra artiklar om föreställningen, gå in på http://www.epochtimes.se/shen-yun-divine-performing-arts.html

Översatt från: http://en.epochtimes.com/news/8-4-16/69259.html