Uppgifter: Metro läggs ned
Tidningen Metro läggs ned, enligt uppgifter till SVT. Foto: Naina Helén Jåma/TT-arkivbild


Tidningen och nyhetstjänsten Metro ska läggas ned, uppger medarbetare för SVT:s Kulturnyheterna.

– Vissa grät. 24 år har tidningen funnits, nu finns den inte längre. Det är tråkigt så klart, säger en medarbetare till SVT.

Personalen ska ha informerats om beslutet under fredagen, men enligt uppgifterna ska det inte offentliggöras förrän på måndag.

Beslutet innebär att den återstående nyhetsredaktionen och säljavdelningen förlorar sina jobb. På nyhetsredaktionen rör det sig om runt tio personer. Syskonsajterna Metro mode och Metro jobb ska dock fortsätta sin verksamhet, enligt SVT.

Enligt Journalistförbundets ordförande Ulrika Hyllert är det ännu oklart om det finns ett beslut.

– Våra medlemmar har inte fått någon samlad personalinformation, och det har inte kommit någon förhandlingsframställan till facket. Det som finns är uppgifterna till SVT – om de stämmer är det lika vårdslös personalhantering av Metro som tidigare, säger hon till TT.

Metro har varit svårt krisdrabbad en längre tid och dragits med mångmiljonskulder till en mängd bolag.

Investmenbolaget Custos, då ägt av finansmannen Mats Qviberg, köpte tidningen Metros nordiska del från Kinnevik under februari 2017.

Mats Qviberg sålde sedan Custos för en krona till Christen Ager-Hanssen i maj 2017. Ager-Hanssen sade efter köpet att han var beredd att sälja Metro.

I mars 2019 slog Kronofogden till mot tidningen. Samma månad rapporterades att anställda gick utan lön, och papperstidningen slutade tryckas. En företagsrekonstruktion begärdes hos Stockholms tingsrätt.

I juni började personal sägas upp och Metro i Göteborg och Malmö samt sommartidningen Metropol lades ned.

TT har sökt Metro för en kommentar.

(TT)