Tidigare NYT-journalist tar över Bulletin
Den tidigare redaktören för The New York Times ledarsida tar över som chefredaktör för svenska Bulletin. Arkivbild. Foto: Richard Drew/AP/TT


Den skandalomsusade tidningssatsningen Bulletin har fått en ny chefredaktör. Andrew Rosenthal, tidigare redaktör för The New York Times ledarsida, har tagit över den svenska mediesatsningen på tillförordnad basis.

Rosenthal berättar om detta i tidningen Vanity Fair, och Bulletins ansvarige utgivare Per Gudmundson bekräftar det för TT.

65-årige Rosenthal ansvarade för åsiktsmaterialet i "The Times" i omkring elva års tid, fram till 2018.

– Det som gör detta möjligt är att det inte är mitt jobb att klura ut svensk politik och det är inte mitt jobb att påverka opinionssidorna, säger Rosenthal till Vanity Fair.

– Syftet här är att ställa upp en fungerande nyhetsorganisation.

Amerikanen säger sig ha blivit erbjuden posten i tre månaders tid, av styrelsemedlemmen Nicco Mele.

Bulletin har under några turbulenta månader bytt ut en stor del av ledningen och redaktionen. I samband med flera tunga avhopp för två veckor sedan klev Per Gudmundson in i rollen som ansvarig utgivare.

(TT)

Visste du att vi även finns som papperstidning med veckoutgåva? Svenska Epoch Times – en traditionell nyhetstidning med klassisk, objektiv journalistik. Teckna din provprenumeration på papperstidningen idag – endast 99kr – klicka här för mer information.