Talibanernas seger rör om i oroligt indiskt område
Människor i en båt på Dal Lake i Srinagar 24 september 2021. Majoriteten av befolkningen i Kashmir är muslimer och har mer gemensamt med Pakistan än med hinduerna. Foto: Tauseef Mustafa/AFP via Getty Images


Kashmir ligger i ett oroligt hörn av Asien, där både Indien, Kina och Pakistan, men även den nya talibanregimen i Afghanistan har intressen. Epoch Times har besökt staden Srinagar och talat med politiker och journalister om situationen. 

Efter talibanernas maktövertagande i Afghanistan har oron ökat över säkerhetssituationen i Indiens nordligaste territorium, Jammu och Kashmir. En majoritet av befolkningen där är muslimer.

Det finns en historia av att upprorsmän i Kashmir har fått hjälp från andra sidan gränsen i Pakistan. Med tanke på kopplingarna mellan Pakistan och talibanerna finns det nu oro för att indiska säkerhetsstyrkor kommer att få mycket att göra med säkerhetshot i regionen.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa vidare
Vill du också läsa politiskt oberoende (på riktigt) ledarartiklar och klassisk inrikes- och utrikesjournalistik utan politisk färgning eller överdrifter?
Tidsbegränsat introduktionserbjudande, endast 1 krona första månaden utan att binda dig! Bara 99 kronor i månaden därefter. Säg upp när du vill! Vill du även ha papperstidningen betalar du endast 19 kronor första månaden, 149 kronor därefter. Säg upp enkelt när du vill!