Skulptur: Skulptören som besjälar sina konstverk

Mötet: Peter LindeSkulptören Peter Linde fascineras av livet i alla dess former. Sedan tidig ålder har han utforskat människokroppen och djurgestalter. Här berättar han om sin livsresa och ständiga kultivering.


I Saltsjöbaden strax utanför Stockholm finns en ateljé av det mer sällsynta slaget. Den är belägen i utkanten av en stor trädgård där skulpturer och träd samsas. De enastående skulpturerna vittnar om ett unikt konstnärskap.

Skulptör Peter Linde möter upp. Han är anspråkslös i sin framtoning och utstrålar ett lugn. I hans ögon finns dock en gnista och nyfikenhet som tyder på en levnadsglad människa. Vårt möte blir ett samtal om konsten och livets olika dimensioner, både jordnära och himmelskt, precis som livet självt.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa vidare
Vill du också läsa politiskt oberoende (på riktigt) ledarartiklar och klassisk inrikes- och utrikesjournalistik utan politisk färgning eller överdrifter?
Tidsbegränsat introduktionserbjudande, endast 1 krona första månaden utan att binda dig! Bara 199 kronor i månaden därefter. Säg upp när du vill!