Skjutning i Kärrtorp – en livshotande skadad
En man hittades utomhus med skottskador i Kärrtorp i södra Stockholm under natten. Foto: Johan Jeppsson/TT


En man vårdas med livshotande skador efter att ha skjutits i Kärrtorp i södra Stockholm. Polisen larmades till platsen strax före 02.30 efter att personer ringt in om en skottlossning.

Mannen hittades utomhus vid Kärrtorps idrottsplats.

– Han blev skjuten på ena sidan av idrottsplatsen och tog sig själv över till den andra där han anträffades. Vi utför förstås tekniska undersökningar på båda de här platserna, säger polisens presstalesperson Ola Österling.

Det är för polisen ännu oklart vem den skjutne mannen är.

– Vi har ingen ålder på honom i nuläget. Vi prioriterar hans fysiska status, han fördes omedelbart till sjukhus.

Polisen bedömer att han har livshotande skador. Vid 07-tiden hade ännu ingen gripits.

– Det finns inga ögonvittnen men vi förhör ju de personer som ringt in till polisen. Och vi har ett stort antal patruller i Kärrtorp med omnejd. Vi har gott hopp om att lösa detta, säger Österling.

(TT)

 

Vill du läsa en politiskt oberoende (på riktigt) nyhetstidning med ledarartiklar och klassisk inrikes- och utrikesjournalistik utan politisk färgning eller överdrifter? Just nu, tidsbegränsat sommarerbjudande, endast 1 krona (99kr normalt) första månaden – ingen bindning – säg upp enkelt när du vill via mejl eller telefon. Förnyas automatiskt för 99 kr/mån tills du väljer att säga upp. Du riskerar inte mer än första kronan. Klicka här för att starta din provprenumeration nu!