Ovaccinerade fick sparken av CNN

Nyhetsbolaget CNN kräver att alla deras anställda vaccinerar sig mot covid-19. Foto: David Goldman/AP/TT


Tre anställda på den amerikanska tv-kanalen CNN har avskedats då de inte vaccinerat sig mot covid-19.

I ett internmeddelade som Reuters har tagit del av skriver nyhetsbolagets vd Jeff Zucker att man kräver att alla som inte arbetar hemifrån är vaccinerade.

"Alla inom nyheter, sport och i studiorna som kommer in och arbetar nu och framöver måste vara vaccinerade. Vi har varit tydliga med detta i flera månader, så det borde inte finnas några missförstånd", skriver han.

Flera företag i USA har ändrat sina rutiner och regler vad gäller vaccinationer, munskydd och återgång till kontoren då smittspridningen åter ökar i landet och smittskyddsmyndigheten CDC har kommit med nya riktlinjer bland annat gällande munskydd.

CNN har för närvarande de flesta av sina kontor öppna för de anställda som vill arbeta där, förutsatt att de är helt vaccinerade.

Det framkommer inte vid vilket eller vilka av CNN:s många kontor som de nu avskedade personerna arbetade. Inte heller vad de hade för arbetsuppgifter.

(TT-Reuters)

 

Vill du läsa en politiskt oberoende (på riktigt) nyhetstidning med ledarartiklar och klassisk inrikes- och utrikesjournalistik utan politisk färgning eller överdrifter? Just nu, tidsbegränsat sommarerbjudande, endast 1 krona (99kr normalt) första månaden – ingen bindning – säg upp enkelt när du vill via mejl eller telefon. Förnyas automatiskt för 99 kr/mån tills du väljer att säga upp. Du riskerar inte mer än första kronan. Klicka här för att starta din provprenumeration nu!