Mordförsök i Eskilstuna – tre skadade
Tre män skadades, varav en allvarligt, i samband med ett misstänkt knivdåd i Eskilstuna på lördagskvällen. Arkivbild. Foto: Johan Nilsson/TT


Tre män skadades i samband med ett misstänkt knivdåd i Eskilstuna på lördagskvällen. En av av personerna har bekräftade knivskador, enligt Region Sörmland.

Skadeläget på de andra två är mer oklart, men en av dem ska enligt polisen ha fått ett slag i ansiktet när han försökte gå emellan.

– Vi har inlett en förundersökning om mordförsök och grov misshandel, mer än så kan jag tyvärr inte säga just nu, säger polisens presstalesperson Petter Gustavii till TT på lördagskvällen.

Brottet som utreds har skett i Tuna park-området i Eskilstuna, men det exakta händelseförloppet är ännu oklart.

En sannolik brottsplats har spärrats av och kriminaltekniker kommer att undersöka den under kvällen och natten.

Larmet kom vid 19.30-tiden på lördagen.

(TT)

Vill du läsa en politiskt oberoende (på riktigt) nyhetstidning med ledarartiklar och klassisk inrikes- och utrikesjournalistik utan politisk färgning eller överdrifter? Just nu, tidsbegränsat sommarerbjudande, endast 1 krona (99kr normalt) första månaden – ingen bindning – säg upp enkelt när du vill via mejl eller telefon. Förnyas automatiskt för 99 kr/mån tills du väljer att säga upp. Du riskerar inte mer än första kronan. Klicka här för att starta din provprenumeration nu!