Migrationsverket: Uppehållstillstånd för studier missbrukas

En ny rapport från Migrationsverket visar att det finns indikationer på att uppehållstillstånd för studier missbrukas. Foto: Sofia Drevemo


Det finns starka indikationer på att det pågår ett omfattande missbruk av uppehållstillstånd för studier, enligt en rapport från Migrationsverket.

– Det som möjliggör missbruket är framför allt lagstiftningens utformning men en rad faktorer samspelar, säger Abraham Haro, enhetschef på Migrationsverket, i en kommentar.

Myndigheten har undersökt om och i vilken utsträckning studenter som får uppehållstillstånd för att studera i Sverige i stället använder tillstånden för att arbeta här. I rapporten fokuserar man på studenter från Pakistan. Det är den tredje största internationella gruppen av studenter.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa vidare
Vill du också läsa politiskt oberoende (på riktigt) ledarartiklar och klassisk inrikes- och utrikesjournalistik utan politisk färgning eller överdrifter?
Tidsbegränsat introduktionserbjudande, endast 1 krona första månaden utan att binda dig! Bara 199 kronor i månaden därefter. Säg upp när du vill!