Martin Timell stämmer Expressen för förtal
Martin Timell arbetade tidigare som programledare på TV4. Foto: Jonas Ekströmer/TT-arkivbild


Martin Timell stämmer Expressen och före detta chefredaktören Thomas Mattsson för förtal, skriver Dagens Media.

Anledningen är tidningens publiceringar under metoo-hösten 2017. I samband med anklagelserna fick programledaren lämna sina uppdrag för TV4.

Martin Timell åtalades våren 2018 för våldtäkt. Timell nekade till brott och friades av både tingsrätten och hovrätten. Han krävde TV4 på uteblivet arvode och fick enligt uppgifter till Expressen senare 8,9 miljoner.

Den före detta programledaren säger till Dagens Media att han kommer att gå vidare med förtalsanmälningar mot de medier som publicerade hans namn i samband med anklagelserna. Det handlar om Expressen, Dagens Nyheter, Hänt i veckan och Aftonbladet. Medierna har blivit fällda av Pressens Opinionsnämnd för att ha brutit mot god publicistisk sed.

Thomas Mattsson skriver i ett mejl till TT att han inte har hunnit läsa stämningsansökan.

"Om Timell, som han påstår, ska stämma även Sofia Olsson Olsén, Olle Zackrisson, Fredric Karén och Peter Wolodarski blir det här ju en rätt omfattande sak. Jag välkomnar allas rätt att få sin sak prövad i tryckfrihetsmål, men givet att publiceringarna gjordes 2017 vill jag nog vänta in att jag först blir delgiven stämningsansökan och sedan domstolens beslut om det ska utfärdas någon stämning, innan jag kommenterar detta närmare."

(Ann Edliden/TT)