Man allvarligt skottskadad i Hässelby

En skottskadad man är förd till sjukhus med allvarliga skador. Arkivbild. Foto: Stina Stjernkvist/TT


En man i 20-årsåldern har förts till sjukhus efter en skottlossning vid en tunnelbanestation i västra Stockholm sent på fredagskvällen. Polisen söker nu efter en eller flera misstänkta gärningspersoner.

Polisen larmades till Hässelby strand klockan 23.29 på fredagskvällen efter larm om skottlossning.

– Flera inringare uppgav att de hört smällar som de uppfattade kom från ett skjutvapen och någon som skrek på hjälp, säger Per Fahlström, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

På plats hittades en man i 20-årsåldern allvarligt skadad och en förundersökning om mordförsök och grovt vapenbrott är inledd.

Under natten genomför polisen dörrknackning, håller förhör med eventuella vittnen och undersöker om det finns övervakningskameror i området som kan ha fångat händelsen. Brottsplatsen är avspärrad för teknisk undersökning och polisen söker efter en eller flera gärningspersoner med bland annat hundpatrull.

Strax före klockan två var ännu ingen gripen.

Tidigare under fredagskvällen larmades polisen till ett område i Tensta, knappt en mil bort, på grund av misstänkt skottlossning. Ingen skadad person hittades, men även där inleddes en förundersökning om misstänkt mordförsök och grovt vapenbrott. Nu ska polisen utreda om det finns några kopplingar mellan händelserna.

– Man tittar alltid väldigt noggrant på om det finns något samband, men det är alldeles för tidigt att säga, säger Per Fahlström.

(TT)

 

Vill du läsa en politiskt oberoende (på riktigt) nyhetstidning med ledarartiklar och klassisk inrikes- och utrikesjournalistik utan politisk färgning eller överdrifter? Just nu, tidsbegränsat sommarerbjudande, endast 1 krona (99kr normalt) första månaden – ingen bindning – säg upp enkelt när du vill via mejl eller telefon. Förnyas automatiskt för 99 kr/mån tills du väljer att säga upp. Du riskerar inte mer än första kronan. Klicka här för att starta din provprenumeration nu!