Den mytomspunna Bilderberggruppen kommer att hålla möte mellan den 7 och 10 juni i Turin i Italien. Tre svenskar, däribland Marcus Wallenberg, är inbjudna.
Några av de ämnen som man i år kommer att diskutera är populismen i Europa, amerikanskt världsledarskap, Ryssland, AI, frihandeln, Saudiarabien och Iran.
Deltagarlistan av årets möte har nu publicerats på Bilderberggruppens officiella webbsida. Tre svenskar kommer att delta: Jacob Wallenberg, ordförande i Investor, Maria Rankka, vd för Stockholms handelskammare samt Danica Kragic, professor i datologi vid KTH.
Några andra som ställer upp är finlandssvenske Björn Wahlroos, styrelseordförande för Nordea, Jens Stoltenberg, NATO:s generalsekreterare och tidigare statsminister i Norge samt Hanne Skarveit, politisk redaktör för Verdens Gang.
Anne Applebaum, amerikansk journalist och författare, José Manuel Barroso, tidigare ordförande för Europeiska kommissionen samt Niall Ferguson, professor vid Stanford-universitetet, är tre andra prominenta personer som kommer att delta i årets möte i Italien.
Bilderberggruppens möten sker vanligtvis utan insyn från medier och allmänheten. Ungefär 120–150 personer brukar årligen bli inbjudna till mötena. Ofta är det mäktiga och viktiga personer inom industri- och finanssfären, akademin och medier som brukar bjudas in.
En flitig deltagare är Henry Kissinger från USA. En annan person som ofta brukar närvara är Carl Bildt, men han verkar inte vara med i år. Bill Clinton, Romano Prodi och David Rockefeller har också tidigare deltagit i mötena.

Carl Bildt har deltagit flera gånger i Bilderberggruppens möten. Foto: Janwikifoto/Wikimedia Commons
Tidigare svenskar som varit inbjudna under årens lopp har varit Mona Sahlin, Olof Palme, Fredrik Reinfeld, Anders Borg, Stefan Löfven och Percy Barnevik.
Förra året deltog Centerpartiets ledare Annie Lööf när mötet hölls i Chantilly i Virginia, USA, i början av juni. Då diskuterade man bland annat Trump, EU:s väg, jobb, informationskrig, varför populismen ökar och Kina.
Gruppen har fått sitt namn efter att man höll sitt första möte 1954 på Hotel de Bilderberg i Oosterbeek i Nederländerna under värdskap av prins Bernhard av Nederländerna. Syftet med mötena, enligt deras webbsida, är att främja dialog mellan Europa och Nordamerika. Cirka två tredjedelar av deltagarna kommer från Europa och resten från Nordamerika. En tredjedel kommer från regeringar och inom politiksfären.
Det sker dock ingen officiell rapportering från de årliga mötena. Inga medier bjuds in för att bevaka mötena trots att företrädare för mediebranschen deltar. Hemlighetsfullheten kring Bilderberggruppen har lett till att det har dykt upp många olika konspirationsteorier kring gruppens inflytande på politik och näringsliv.
Gruppen själv säger att man saknar inflytande. En del betraktare menar att detta inte stämmer. Dino Kundsen, som forskar i elitnätverk vid Köpenhamns universitet, säger att man genom sin agenda har kunnat påverka vilka frågor som kommer att drivas i de olika länderna.
– Formellt har medlemmarna inte någon makt. Men de har skyndat på det europeiska samarbetet och integrationen. De har bidragit till att relationerna mellan USA och Europa varit fortsatt goda genom åren, sade han för några år sedan till danska DR.
På Bilderberggruppens webbsida kan man se vilka mer som deltar i årets möte och vad mer som man kommer att tala om.