Legendarisk "blomma från himlen" sägs blomma vart 3 000:e år – nu blommar den
©YouTube Screenshot | Beyond Science 2 https://www.youtube.com/watch?v=CNwwtZCNRPI


Fram tills 1997 hade ingen sett denna legendariska blomma, som sägs blomma en gång vart 3000:e år. Som mest nämns den i några gamla skrifter. Sedan några decennium tillbaks har  den dock blommat upprepade gånger i olika delar av världen. Denna vackra lilla blomma är svår att upptäcka utan förstoringsglas, men när den väl blommar sprider sig dess väldoft över hela omgivningen. Att den är så sällsynt gör den så värdefull!

Blomman udumbara vilket betyder "den lyckogivande blomman från himlen" på sanskrit (youtan poluo på kinesiska), har nu upptäckts av många över hela världen. Dessa legendariska blommor är väldoftande, motståndskraftiga och är kända för att blomma på vilken yta som helst, även metall och trä.

©YouTube Screenshot | Beyond Science 2 https://www.youtube.com/watch?v=CNwwtZCNRPI

Ding, en bonde från Kinas nordöstra Liaoningprovins, upptäckte 2007 udumbarablomman i sin trädgård, när ett kluster av 38 blommor visade sig på några metallrör.

Ding, med udumbarablommorna i sin trädgård. Foto: http://fisherwy.blogspot.com/

Under 2007 inträffade många observationer av udumbara i Taiwan, där lokalbefolkningen såg blommorna som ett lyckosamt tecken.

– Det är ett mirakel! De är så små, så det är svårt att upptäcka dem utan mikroskop, ändå fyller deras doft hela balkongen, sade Taipei-baserade konstnären Chen Guodong som fann dem i sitt hem.

2010 rapporterades sedan i en artikel i The Telegraph att en kinesisk nunna, Miao Wei från Lushan, hade upptäckt ett kluster av knoppar när hon städade under tvättmaskinen. Hon trodde först att det var insektsägg, men nästa dag hade de utvecklats till små vita blommor med en underbar doft.

Udumbara blommande i ett fönster i Australien. Foto: NTD

Den mest intressanta av alla observationer var dock fenomenet som visade sig för 20 år sedan i Chonggye-sa-templet i Seoul, Sydkorea, år 1997, när udumbara blommade på en buddhastaty. Foton och videoklipp av denna händelse blev en nyhet över hela världen. Enligt buddhistiska skrifters tideräkning hade det 1997 gått 3024 månår sedan buddhismen först uppstod.

Sista gången blomman hade dokumenterats var innan födelsen av den historiske Gautama Buddha, enligt de gamla skrifterna.

Udumbara har setts blomma på Buddhastatyer. Foto: Epoch Times

Denna blomma har en djupt andlig betydelse enligt de buddhistiska skrifterna; det sägs att udumbara endast blommar vart 3 000:e år och att det tros innebära återkomsten av en upplyst varelse eller en Buddha till den mänskliga världen. Den buddhistiska legenden förutsäger ankomsten av en ”helig kung som snurrar på hjulet” och som ska räta upp Dharma (de moraliska lagarna) i världen. Skrifterna nämner att denna kung accepterar alla oavsett religiös tillhörighet och erbjuder alla frälsning utifrån medkänsla. Udumbara blommar numera överallt runt om i världen.

Udumbarablommor i Fremont, Kalifornien. Foto: Minghui.org

Många har dokumenterat denna ovanliga förekomst, men det finns också de som säger att blommorna är ägg av den gröna insekten guldögonsländor. Skillnaden mellan de två är dock mycket tydlig. Det är ett välkänt vetenskapligt faktum att insektsäggen förtvinar när larverna kläcks, men dessa mystiska blommor vissnar inte på lång tid. Snarare växer de och blommar, och så småningom sprider sig deras unika doft och blomningen är långvarig – i upp till ett år kan en del till och med blomma.

Udumbarablommor i Fremont, Kalifornien. Foto: Minghui.org

En samling buddhistiska sutror, ​​Huilin Yinyi, säger att denna himmelska blomma är ett tecken på något sällsynt och dyrbart och att den är ett mirakel: "Udumbarablomman är en produkt av gynnsamma och övernaturliga fenomen; det är en himmelsk blomma och existerar normalt sett inte i den jordiska världen. Om en Tathagata eller ”Kungen av det gyllene hjulet” dyker upp i den mänskliga världen, så kommer denna blomma att framträda på grund av hans stora dygd och välsignelser."

Udumbarablommor. ©Facebook | Kien Phan

Dessa "magiska" blommor kan ses blomma på löv, fönster, staket, metallrör och nästan var som helst. Detta fenomen är verkligen tankeväckande – vetenskapsmän och människor från olika religioner har sina egna unika åsikter om denna händelse. Oavsett hur det än är, så otroligt sällsynta händelser kan kanske få vårt sinne att tänka tankar från ett fundamentalt annorlunda perspektiv och tillåta oss att bredda våra tankars horisont!

Vildhundarna vill ta elefantungen men mamman ingriper – otrolig urkraft

Den här förföljelsen har pågått i 19 år – känner du till den?