Jägare slog Max medvetslös med järnrör

Tema rovdjur: En polariserande fråga

Enligt Naturvårdsverket beslutas så gott som all vargjakt av länsstyrelserna som fått ansvaret för att besluta om om både licens- och skyddsjakt i respektive län. Foto: Sofia Drevemo


Max Nilsson deltog i en demonstration vid ett vargrevir i Västmanland för att hindra licensjakt. Jägare omringade Max och två av hans vänner, hotade dem med vapen, punkterade bildäcken och stal deras telefoner. De tre vännerna fruktade för sina liv.

2018 deltog Max Nilsson i en aktion för att förhindra licensjakt på varg i Kölstareviret norr om Köping i Västmanland. Gruppen som utförde jaktdemonstrationen mellan den 3 januari och 1 februari heter Hunt Saboteurs Sweden och vill förhindra jakt på vilda djur.

– Det var de som tog initiativ till aktionen. Jag fick en fråga från en av dem som är engagerad om jag ville vara med och protestera mot vargjakten, säger Max.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa vidare
Vill du också läsa politiskt oberoende (på riktigt) ledarartiklar och klassisk inrikes- och utrikesjournalistik utan politisk färgning eller överdrifter?
Tidsbegränsat introduktionserbjudande, endast 1 krona första månaden utan att binda dig! Bara 199 kronor i månaden därefter. Säg upp när du vill!