loading

Smaken på den här LCHF ostkakan är väldigt lik originalet. Foto: Andrea Elvhage
Smaken på den här LCHF ostkakan är väldigt lik originalet. Foto: Andrea Elvhage
Mat

Recept: Höstens goda LCHF-ostkaka

Andrea Elvhage

Den här LCHF-ostkakan på mandelmjöl är fantastiskt god och smakar nästan precis som vanlig ostkaka. Förberedelserna går på ett kick och kräver inga kulinariska förkunskaper.

Recept 

Det här behövs för 4 portioner

250 g keso

100 g färskost

Smör att smörja formen med

2 ägg

1,5 msk sötströ (eller annan valfri sötning)

1 tsk riven bittermandel – kan uteslutas

3/4 dl mandelmjöl

3/4 dl vispgrädde

mandelspån till garnering

Gör så här

Blanda samman keso, färskost, ägg, sötning, bittermandel, mandelmjöl och grädde. Vispa ihop eller mixa med stavmixer.

Smörj en form och häll i smeten. Garnera med mandelflarn och tillaga i 40 minuter på 200 grader i ugnen. Servera med vispad grädde och bär.

Observera att du kan behöva se över doseringsmängden om du väljer annan sötning än sötströ som står i receptet.

 

Hjälp oss att driva tidningen vidare!

En donation till Epoch Times gör stor skillnad. Världen utsätts ständigt för vilseledande information. Epoch Times står för sanningsenlig och ansvarsfull journalistik. Vi bevakar viktiga nyheter som annars kan ignoreras. Vi vill ge våra läsare ett bredare perspektiv av vad som pågår i vår värld. Varje bidrag, stort som smått, räknas. Vi uppskattar verkligen ditt stöd! Här ser du hur du kan stödja oss.

Läs mer

Mest lästa

Rekommenderat

loading

Smaken på den här LCHF ostkakan är väldigt lik originalet. Foto: Andrea Elvhage
Smaken på den här LCHF ostkakan är väldigt lik originalet. Foto: Andrea Elvhage
Mat

Recept: Höstens goda LCHF-ostkaka

Andrea Elvhage

Den här LCHF-ostkakan på mandelmjöl är fantastiskt god och smakar nästan precis som vanlig ostkaka. Förberedelserna går på ett kick och kräver inga kulinariska förkunskaper.

Recept 

Det här behövs för 4 portioner

250 g keso

100 g färskost

Smör att smörja formen med

2 ägg

1,5 msk sötströ (eller annan valfri sötning)

1 tsk riven bittermandel – kan uteslutas

3/4 dl mandelmjöl

3/4 dl vispgrädde

mandelspån till garnering

Gör så här

Blanda samman keso, färskost, ägg, sötning, bittermandel, mandelmjöl och grädde. Vispa ihop eller mixa med stavmixer.

Smörj en form och häll i smeten. Garnera med mandelflarn och tillaga i 40 minuter på 200 grader i ugnen. Servera med vispad grädde och bär.

Observera att du kan behöva se över doseringsmängden om du väljer annan sötning än sötströ som står i receptet.

 

Hjälp oss att driva tidningen vidare!

En donation till Epoch Times gör stor skillnad. Världen utsätts ständigt för vilseledande information. Epoch Times står för sanningsenlig och ansvarsfull journalistik. Vi bevakar viktiga nyheter som annars kan ignoreras. Vi vill ge våra läsare ett bredare perspektiv av vad som pågår i vår värld. Varje bidrag, stort som smått, räknas. Vi uppskattar verkligen ditt stöd! Här ser du hur du kan stödja oss.

Rekommenderat

Svenska Epoch Times

Publisher
Vasilios Zoupounidis
Politisk chefredaktör
Daniel Sundqvist
Opinionschef
Lotta Gröning
Sportchef
Jonas Arnesen
Kulturchef
Einar Askestad (föräldraledig)

Svenska Epoch Times
DN-skrapan
Rålambsvägen 17
112 59 Stockholm

Epoch Times är en unik röst bland svenska medier. Vi är fristående och samtidigt en del av det stora globala medienätverket Epoch Media Group. Vi finns i 36 länder på 23 språk och är det snabbast växande nätverket av oberoende nyhetsmedier i världen. Svenska Epoch Times grundades år 2006 som webbtidning.

Epoch Times är en heltäckande nyhetstidning med främst riksnyheter och internationella nyheter.

Vi vill rapportera de viktiga händelserna i vår tid, inte för att de är sensationella utan för att de har betydelse i ett långsiktigt perspektiv.

Vi vill upprätthålla universella mänskliga värden, rättigheter och friheter i det vi publicerar. Svenska Epoch Times är medlem i Tidningsutgivarna (TU).

© Svenska Epoch Times 2024