Hon förlorade sig i en kaotisk värld – tills hon hittade vägen till sin inre frid


Den unga programmeraren från Indien förlorade sig i en kaotisk värld när hon påbörjade ett nytt liv. När hon senare upptäckte vad som gav hennes liv mening, så blev det grunden till något lyckligare och hälsosammare.

Maitreyi Roy kommer från staden Surat i den indiska delstaten Gujarat i västra Indien. Hon är dotter till mycket omtänksamma och kärleksfulla föräldrar och har plockat upp de kvaliteterna från sin familj, och är snäll och hjälpsam mot alla runt omkring henne. I en intervju med NTD India delade hon med sig av det som gav henne modet att övervinna sina begränsningar.

– När jag växte upp beundrade jag min mamma väldigt mycket. Hon var en väldigt lugn och medkännande person, men hon hade hälsoproblem så jag började tidigt hjälpa henne med de dagliga uppgifterna i hemmet.

Efter att ha fullgjort sina masterutbildning i informationsteknologi år 2010 så tog Maitreyi jobb som assisterande programmerare vid ett företag i Surat. Hon visste djupt i sitt hjärta att programmering inte var hennes sanna inre kallelse utan att det var att handskas med människor. På grund av sin goda arbetsetik blev hon inom två år projektledare inom samma företag.

I juni 2013 gifte hon med en programmerare och flyttade till Bangalore, en stad i södra Indien, i den indiska delstaten Karnataka. Nu blev livet dock helt annorlunda eftersom hon tog en paus från sitt spännande yrkesliv och plikttroget tog på sig rollen som hustru och svärdotter.

Foto: Veeresh/NTD India

– Det kändes bra att stanna hemma i några månader, men efter ett tag kändes det bara helt omöjligt att leva så. Jag var helt ensam då min man var på jobbet. Det var svårt för mig att leva i denna situation då jag kom från en extrovert miljö och var mycket ambitiös. Jag började snart längta efter jobbet och letade efter något att göra. Jag tänkte att jag kan inte leva så här.

Eftersom hon kände sig begränsad av sin situation henne bestämde sig Maitreyi för att gå choklad- och hantverkskurser. Men hon sade:

– Även om jag hittade en lösning för att få börja arbeta igen så var det här jobbet bara två gånger i veckan och jag letade alltid efter en möjlighet att få komma bort från husets fyra väggar. Närhelst min man reste till olika städer följde jag med honom.

– I oktober 2013, när min man besökte Mt. Abu för att hjälpa till med ett evenemang där 130 medlemmar av Tian Guo Marching Band deltog, följde jag även då med honom.

Tian Guo Marching Band består av människor av olika etniciteter och från olika samhällsskikt, och sprider ett kraftfullt budskap om frid och harmoni vid sina uppträdanden runt om i världen.

– Varje musiker i Tian Guo Marching Band utövar den andliga meditations- och qigongmetoden Falun Dafa, även kallad Falun Gong, och principerna sanning, godhet och tålamod inspirerar dem att göra sitt arbete utifrån sitt hjärta och med dessa principer som ledord.

Tian Guo Marching Band uppträder världen över. Foto: Minghui.org

Foto: Indiska Falun Dafa-föreningen.

– När jag bevittnade deras fina och rättrådiga beteende så blev omedelbart dragen till att göra Falun Dafas fem övningar, sade Maitreyi med ett fridfullt leende.

Maitreyi sade att innan hon utövade Falun Dafa hade hon sköldkörtelproblem och brist på kalcium, vitamin D och vitamin C. Hon sov i mer än 8 timmar varje dag och var ändå trött.

– När jag för första gången gjorde Falun Dafas fem övningar, så fick jag på en gång energi och kände mig så energisk att jag bara sov i 4-5 timmar den natten, påminde hon sig om.

– Inte nog med att övningarna blev en stor energikälla för mig, jag slutade också ta alla mediciner som jag ordinerats eftersom jag inte behövde dem längre.

Maiteryi Roy gör Falun Dafas andra övning. Foto: Veeresh/NTD

Hon nämnde också att fördelarna med Falun Dafa inte bara låg på en fysisk nivå.

– Första gången jag läste Zhuan Falun, Falun Dafas huvudbok, kunde jag knyta an till det som stod i den. Jag fick så många svar på viktiga frågor i mitt liv. Det som stod i boken började snart vägleda mig i mitt dagliga liv. För första gången i mitt liv förstod jag hur man håller principerna att vara sann, god och tålmodig levande inom sig, och jag började ta mig an världen runtomkring mig på ett nytt sätt.

– Genom att börja leva utifrån dessa tre vägledande principer, så började jag gradvis upptäcka mitt sanna jag och min inre frid.

Maitreyi Roy studerar Zhuan Falun, Falun Dafas huvudbok. Foto: Veeresh/NTD India

Maitreyi sade att trots alla de enorma fördelar denna fredliga metod för med sig så är den förtryckt i Kina.

– Den 20 juli 1999 påbörjade den tidigare ledaren för den kinesiska kommunistregimen, Jiang Zemin, en olaglig rikstäckande förföljelsekampanj mot Falun Dafa i Kina. Sedan dess har otaliga oskyldiga människor som utövar Falun Dafa blivit fängslade och dödade för sina organ, i en organhandel sanktionerad av regimen.

– Första gången jag hörde talas om det så kunde jag bara inte tro det. Att något så storskaligt och grymt pågår i ett hörn av världen, och jag var inte ens medveten om det. I början trodde jag inte på det så jag tog reda på mer och läste mycket om organskörden. Men när jag fick veta sanningen kände jag mig väldigt hjälplös och jag visste att jag var tvungen att göra något åt ​​det, tillade hon.

Trots att hon befinner sig långt ifrån denna omänskliga verklighet så bestämde hon sig för att göra sin del där hon kunde. Hon reste över hela landet till platser som Ahmedabad, Assam, Tamil Nadu, Nepal, Mangalore, Surat och Delhi för att öka medvetenheten om den pågående förföljelsen i Kina.

– Många jag mötte uttryckte sorg och bestörtning. Några ifrågasatte det hela och kunde inte tro att en sådan bra metod kunde bli förföljd.

Maitreyi Roy gör Falun Dafas femte övning. Foto: Veeresh/NTD India

Maitreyi tycker att den omvandling hon har genomgått under de senaste årens andliga resa är ett rent mirakel.

– Jag har blivit en enklare och lättsammare människa. Jag har börjat njuta mer av det som sker just nu och inte tänka så mycket på vad framtiden har i sitt sköte. I en värld där allt sker så fort har jag hittat en väg som har fört mig tillbaka till mitt ursprungliga och lyckliga jag. 

Maitreyi Roy tillsammans med sin man. Foto: Privat

 

Fakta

Falun Gong

Falun Gong eller Falun Dafa är en självförbättringsmetod för kropp och sinne. Den lär ut sanning, medkänsla och tålamod som ett sätt att förbättra hälsan och moralen och för att få andlig visdom.

För mer information om metoden eller för att ladda ner ”Zhuan Falun”, se www.falundafa.org Alla böcker, övningsmusik och instruktioner finns tillgängliga helt gratis.