Flashbackkonto från S-politiker: Ville ha hjälp få ut otrogen kvinna ur landet
Riksdagspolitikern Sultan Kayhan (S). Foto: Riksdagen


Den socialdemokratiske ledamoten, Sultan Kayhan, hade ett Flashback-konto, där man hade vädjat om hjälp för att få ut en otrogen kvinna ur Sverige. Det skriver Aftonbladet.

Enligt tidningen kunde kontot knytas till henne, men hon säger att en vän har använt det. Det var 2012, när hon arbetade på en myndighet, som inlägget skrevs.

”Hon är helt enkelt en bitch och vi tänkte att enda sättet att få hem henne på ett lagligt sätt är om hon NEKAS uppehållstillstånd”, står det bland annat att läsa.

”Min fråga är då, vet ni några bra sätt, något man kan göra eller ser till att hon gör för att hon ska bli nekad uppehållstillstånd? Vadsomhelst? Vore verkligen uppskattat!”

I en intervju med Aftonbladet berättar Sultan Kayhan att det inte är hon som har skrivit inlägget. Hon säger att hon har lånat ut kontot till en vän, något som hon ångrar.

– Då tog det flera dagar att öppna ett eget Flashback-konto, som jag minns det. Han var jätteledsen och deprimerad och ville ställa en fråga. Han fick den bara, det var dumt av mig. Jag skulle aldrig göra det i dag.

Annelie Karlsson, vice gruppledare för Socialdemokraterna i riksdagen, skriver i en kommentar till Expressen att Kayhan har agerat oansvarigt.

”Hennes agerande är oansvarigt och frågeställningen är i sig djupt olämplig. Kayhan ångrar sig och jag utgår ifrån att hon inte kommer att göra något liknande igen.”

Sultan Kayhan är ledamot i riksdagen för Socialdemokraterna och är suppleant i flera utskott. Hon är också statsrådsersättare för socialminister Annika Strandhäll (S).

Hon har tidigare fått kritik för att ha deltagit i en middag där medlemmar från den högerextrema turkiska organisationen Grå Vargarna deltog. Den arrangerades av den kontroversiella Mevlanamoskén i Rinkeby. 500 personer deltog.

I april 2016 tvingades bostadsminister Mehmet Kaplan (MP) avgå då det bland annat avslöjades att han har kopplingar till Grå Vargarna.