Expressen: Sverige nekar två utlämningar

Statsminister Ulf Kristersson (M) och Turkiets president Recep Tayyip Erdogan i Ankara den 8 november. Foto: Henrik Montgomery/TT


Den svenska riksåklagaren har yttrat sig till Högsta domstolen om två turkiska män som Turkiet har krävt ska utlämnats, rapporterar Expressen. Enligt riksåklagaren kan de inte utlämnas, skriver tidningen.

Turkiet har ställt en rad krav för att godkänna Sveriges ansökan om medlemskap i försvarsalliansen Nato. Ett av kraven är att Sverige ska lämna ut ett tiotal medborgare som Turkiet pekar ut som terrorister.

Sverige och Turkiet möttes den 5 oktober för att förhandla om ansökan – och då upprepade Turkiet kravet om utlämning av ett antal utpekade terrorister som fått skydd i Sverige.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa vidare
Vill du också läsa politiskt oberoende (på riktigt) ledarartiklar och klassisk inrikes- och utrikesjournalistik utan politisk färgning eller överdrifter?
Tidsbegränsat introduktionserbjudande, endast 1 krona första månaden utan att binda dig! Bara 199 kronor i månaden därefter. Säg upp när du vill!