Delstat i USA stämmer Tiktok

Tiktok, som ägs av det kinesiska bolaget Bytedance, har stämts av den amerikanska delstaten Indiana. Foto: Sofia Drevemo


Den amerikanska delstaten Indiana har lämnat in en stämningsansökan mot den sociala videoappen Tiktok och dess ägare, det kinesiska företaget Bytedance.

Stämningsansökan lämnades in på onsdagen av den republikanske delstatens justitieminister Todd Rokita. Han menar att appen utsätter barn och ungdomar för oanständigt och olämpligt material, såsom sexuellt innehåll och alkohol och droger.

– Tiktok-appen är ett ondskefullt och allvarligt hot som släpps lös på intet ont anande konsumenter i Indiana av ett kinesiskt företag som mycket väl vet vilka skador det åsamkar användarna, säger Rokita i ett uttalande.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa vidare
Vill du också läsa politiskt oberoende (på riktigt) ledarartiklar och klassisk inrikes- och utrikesjournalistik utan politisk färgning eller överdrifter?
Tidsbegränsat introduktionserbjudande, endast 1 krona första månaden utan att binda dig! Bara 199 kronor i månaden därefter. Säg upp när du vill!