Bil sprängd och två skottskadade i Malmö
Skottlossning och en kraftig explosion inträffade i Malmö under lördagskvällen. Foto: Epoch Times-arkivbild.


En kraftig explosion inträffade i Malmö på lördagskvällen. Efter några minuter ägde en skottlossning rum i staden. Två personer har förts till sjukhus.

Enligt TT fick polisen larm vid 21-tiden om en skottskadad person vid en restaurang på Möllevångstorget.

– Det är en väldigt publik plats med många människor i omlopp. Under tiden som vi är där och försöker få en klar bild av vad som har hänt får vi larm om ytterligare en skottskadad person, säger polisens presstalesperson Katarina Rusin, till nyhetsbyrån.

En kvinna som befann vid platsen tillsammans med en vän säger till Sydsvenskan att hon hörde fem-sex skott.

– Vi la oss under bordet. Sen kom polisen, men det kändes som att de vara sena.

Polisen fick också larm om en explosion i centrala Malmö några minuter innan skottlossningen. Ett stort antal poliser skickades till platsen där man påträffade en bil som hade omfattade skador. Polisen skriver på sin hemsida att ytterligare en bil samt en port till en trappuppgång har fått skador. Inga personer ska ha skadats i samband med händelsen.

Nationella bombskyddet kommer att skickas till platsen. Enligt TT var explosionen mycket kraftigt. Platsen är avspärrad samtidigt som polisen pratar med vittnen. I nuläget är det oklart om det finns något samband med de två händelserna.

Hjälp oss att driva tidningen vidare!

En donation till Epoch Times gör stor skillnad. Världen utsätts ständigt för felinformation. Epoch Times står för sanningsenlig och ansvarsfull journalistik. Vi täcker viktiga nyheter som de flesta andra medier ignorerar. Många nyheter i medier är partiska och vridna. Vi vill ge våra läsare ett bredare perspektiv av vad som pågår i vår värld. Varje bidrag, stort som smått, räknas. Vi uppskattar verkligen ditt stöd! Här ser du hur du kan stödja oss.