72-årig kvinna fängslad för att ha spridit "Nio Kommentarer"
(Foto: broadbook.com)


Pekingpolisen har fört bort den 72-åriga kvinnan Bo Yufang för att ha spridit ”Nio kommentarer om kommunistpartiet” och hållit henne fången i över 70 dagar. 89 av hennes släktingar, vänner och grannar publicerade en protest på Falun Gong-hemsidan Minghui.

Enligt en rapport på Minghui den andra januari kom grannskapskommitténs kader från Pekings polis och Forskningsinstitutet för flygvapen och teknologi, till den gamla kvinnans hus den 26 oktober 2006 och genomsökte det, för att sedan illegalt föra bort henne. Polisen hävdar att Bo är en Falun Gong-ledare och att hon visat kontrarevolutionärt material på marknaden när hon handlade grönsaker.

Bos familj består av fem personer. Hennes make är nästan 80 år, svag, ofta sjuk och behöver Bos hjälp. Innan hon började utöva Falun Gong var Bo känd som en ”medicinkruka”, det vill säga hon var ofta sjuk och behövde hjälp hela dagen. Efter att hon börjat utöva Falun Gong förbättrades hennes hälsa för varje dag. Hon var inte längre beroende av andra människor, och hon kunde även tvätta, laga mat och ta hand om sin make. Till och med hennes förra chef sade: ”Hur kommer det sig att den här ‘medicinkrukan’ inte längre har några medicinska utgifter?”

Efter att ha hört att polisen fört bort Bo tyckte alla hennes grannar att det var mycket löjligt. De fann det otroligt att någon som hon skulle ha ”brutit mot lagen”, och kunde inte föreställa sig vilken lag hon brutit mot.

Senare fick grannarna reda på att det så kallade ”kontrarevolutionära material” hon visat var Epoch Times publikation ”Nio kommentarer om kommunistpartiet”. En granne sade: ”Det här materialet kan man hitta överallt på gatorna numera. Finns det någon som fortfarande inte känner till det? Talar inte myndigheterna om ‘yttrandefrihet’? Till och med i grundlagen står det att kinesiska medborgare har ‘yttrandefrihet’. Kommunistpartiet är så ruttet att det inte finns någon anständighet i partitjänstemännen. Varför vågar de inte låta människor tala om deras föraktliga handlingar?”

På grund av detta meddelade 89 av Bos släktingar, grannar och vänner tillsammans att de ”kraftfullt protesterar mot Pekingpolisens olagliga husrannsakan och bortförande av Bo och särskilt att hon hålls olagligt inspärrad. De kräver ett omedelbart och förbehållslöst frisläppande.” För att undvika att förföljas av kommunistpartiet skrev man inte under protestbrevet.

Översatt från: http://en.epochtimes.com/news/7-1-4/50069.html