57-årig man ihjälskjuten på Lidingö


En 57-årig man sköts ihjäl med automatvapen på Lidingö på tisdagseftermiddagen. Tre män är anhållna misstänkta för mord, skriver Aftonbladet.

Mannen blev skjuten i bostadsområdet Baggeby på Lidingö utanför Stockholm. Polisen fick ett larm om skottlossning efter klockan 15 på tisdagen.

– Vi fick samtal från personer som hört skott som avlossats. En stund senare påträffades en skottskadad person, en man, säger Anna Westberg vid Stockholmspolisen, till Expressen.

När polisen kom till platsen hittade de den svårt skadade 57-åringen utanför en entréport till ett flervåningshus. Ambulanshelikopter förde mannen till sjukhus men han avled senare av sina skador.

”Mannen som fördes till sjukhus har avlidit av sina skador och anhöriga är underättade”, skriver polisen på sin webbsida.

En närboende berättar för Aftonbladet att denne hörde ”ett smattrande ljud av skottlossning och mansröster som skrek”.

– Det var en ren avrättning, säger en granne till tidningen.

Flera vittnen säger att de har hört en bil som lämnade platsen kort efter skottlossningen. Polisen fattade omgående beslut om att stoppa och genomsöka all trafik på bron från Lidingö. Man satte därför upp en vägspärr på bron. Man genomsökte även bussar och Lidingöbanans tåg.

En brinnande bil påträffades efter skjutningen på en parkeringsplats några hundra meter från brottsplatsen.

Polisen har gripit tre personer i samband med skottlossningen.

– Alla tre är unga män och är anhållna, misstänka för mord, säger Annie Holt, jourhavande förundersökningsledare vid Norrmalmspolisen, till Aftonbladet.

Polisen skriver på sin webbsida att man har genomfört en teknisk undersökning av brottsplatsen och man har förhört ett antal vittnen. Man har också tagit bilen, som misstänks ha koppling till händelsen, i beslag för teknisk undersökning.

Foto: Johan Fredriksson/Wikimedia Commons