16 döda i störtfloder i Utah
Vraken efter två bilar som drogs med av en störtflod i staden Hildale i Utah på måndagen. Tolv personer som befann sig i bilarna dödades. Foto: George Frey/Getty Image


Minst 16 människor dödades när den amerikanska delstaten Utah drabbades av kraftiga oväder med svåra översvämningar på måndagen.

Tolv personer dödades när en plötslig störtflod svepte bort deras bilar nära gränsen till Arizona på måndagen, rapporterar nyhetsbyrån Reuters. Fyra personer saknades fortfarande på tisdagen.

Pamela Black bor i den lilla staden Hildale. Hon berättade för New York Times att den lilla Short Creek på bara några minuter förvandlas från en rännil till en rasande dödlig flodvåg.

I Zion National Park befann sig en grupp vandrare i en liten smal kanjon på måndagen, när ett plötsligt oväder orsakade en störtflod. Fyra kroppar har hittats, men tre saknades fortfarande på tisdagen, skriver New York Times.

Räddningspersonal och 500 frivilliga sökte efter överlevande och röjde upp oframkomliga gator i Hildale under tisdagen. Enligt borgmästaren har myndigheterna placerat ut folk längre upp i kanjoner, som ska varna via radio om nya översvämningar är på väg. Väderlekstjänsten har varnat för att det kan komma nya åskväder.