10 000 kycklingar gasas ihjäl efter lastbilsolycka


En lastbil med ett stort antal levande kycklingar i lasten körde i morse av vägen mellan Vingåker och Katrineholm. Kycklingarna ska nu avlivas, skriver P4 Sörmland.

Vid 8.30-tiden på tisdagen välte en lastbil med släp vid väg 52 i Baggetorp. Lastbilen transporterade 10 000 kycklingar i ett skåp, och enligt P4 gick skåpet sönder i olyckan. Därför ska kycklingarna gasas ihjäl och slängas bort.

– Enligt praxis så är det bästa sättet för djuren att man låter dem vara kvar i bilen och låter dem somna in i bilen istället för att frakta iväg dem någon annanstans, säger Jenny Fridh, kommunikationschef Kronfågel till P4.

Kycklingtransport, inget direkt samband med artikeln. Foto: Helen Alfvegren

Skadade djur tas som regel aldrig tillbaka in i produktionen, berättar hon, och det är därför de kommer att kasseras.

Hon ser det inte som troligt, men möjligen hade distriktsveterinären kunnat besluta om att göra kycklingarna till foder åt andra djur.

Redan klockan 08.12 fick polisen larm om att lastbilen framfördes vingligt längs väg 52 mellan Vingåker och Katrineholm, skriver polisen på sin hemsida. När polisen var på plats klockan 08.24 hade lastbilen kört i diket.

Baggetorp i Sörmland.

Lastbilsföraren tros ha drabbats av sjukdom och fördes till sjukhus med ambulans till sjukhus. Det finns ingen misstanke om brott.

Enligt Kkuriren hade avlivningen fortfarande inte inletts vid 14-tiden, och enligt Jenny Fridh berodde det på att det var svårt att få tag på gas till avlivningen. Bilen hade täckts med en presenning.

När kycklingarna har avlivats ska lastbilen bärgas, och det kan vara begränsad framkomlighet på väg 52 i Baggetorp innan detta är genomfört.

Skidåkare stöter på ovanligt djur i skogen – se deras reaktioner

Slav under kommunismen