Vikten av att ta kloka och moraliska beslut

Insändare

Syftet med ”Kära nästa generation” är att bevara och föra vidare tidlösa värderingar till de yngre generationerna. Välkommen med ditt bidrag. Foto: Shutterstock


”Kära nästa generation” är en återkommande kategori där våra läsare från hela världen får utrymme att dela med sig av sin visdom och livserfarenhet till yngre generationer. Vi menar att en god moralisk grund och tidlösa värderingar som definierar rätt och fel kan gagna kommande generationer.


Min erfarenhet har lärt mig att man måste följa principerna om sanning och rättvisa för att kunna leva ett tillfredsställande liv. Dagens samhälle försöker övertyga oss om att vi ska fatta våra beslut utifrån känslor. Men det är i själva verket självdisciplin och självuppoffring som får oss att uppnå de osjälviska mål som bidrar till att förbättra samhället.

Vi måste alla ta ansvar för våra dagliga beslut och för konsekvenserna av dessa. Nej, livet på denna jord är inte alltid rättvist. Men det finns alltid hopp. Jag tror att vi kommer att bli belönade i livet efter detta om vi väljer att omfamna dygderna osjälviskhet, självkontroll och mod.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa vidare
Vill du också läsa politiskt oberoende (på riktigt) ledarartiklar och klassisk inrikes- och utrikesjournalistik utan politisk färgning eller överdrifter?
Tidsbegränsat introduktionserbjudande, endast 1 krona första månaden utan att binda dig! Bara 199 kronor i månaden därefter. Säg upp när du vill!