Är du född i hundens tecken
Kännetecken för pesoner i hundens tecken


Den kinesiska kalendern delar in tiden i cykler om tolv år. Varje år förknippas med ett djur och ett element. Vanligen startar det nya året lite senare än vårt västerländska kalenderår och varierar även i längd.

Den kinesiska zodiaken består av tolv djurtecken. Dessutom tillkommer de fem elementen (metall, trä, vatten, eld och jord) som symboliserar den cykliska energin från universum, vilket balanserar kraften dem emellan för att nå fullbordan. Den 16 februari 2018 går vi in i hundens år och elementet jord. Hunden är det elfte djuret i den kinesiska zodiaken och förutspås bli ett år som kännetecknas av ambition, vänlighet och hårt arbete.

Foto: Seaq68

Hund och människa har en lång gemensam historia. Tack vare hundens lojalitet och starka band med husse/matte gör de allt för den viktigaste varelsen i deras liv. Detta har vi haft stor nytta av och hunden kan användas till många olika uppgifter; bästa vän, jaktkamrat, valla boskap, vakthund, draghund, ledarhund och assistera polisen i deras arbete.

Foto: Cocoparisienne

Är du född något av nedanstående år är du född i hundens tecken:

Hundens år     Startar                      Slutar                     Element

2018              16 februari 2018        4 februari 2019       Jord

2006              29 januari 2006       17 februari 2007       Eld

1994              10 februari 1994      30 januari 1995        Trä

1982              25 januari 1982       12 februari 1983       Vatten

1970                6 februari 1970      26 januari  1971       Metall

1958              18 februari 1958        7 februari  1959      Jord

1946                2 februari 1946      21 januari 1947        Eld

1934              14 februari 1934       3 februari 1935        Trä

Kännetecken för människor födda i hundens år:

Lojal och trogen

Människor födda i hundens tecken är i allmänhet strävsamma, genuina och uppriktiga. De är vänliga och lojala mot vänner, ibland drabbas de hellre av egna förluster än besvärar andra. Om en vän är i knipa gör de sitt bästa för att försvara dem mot orättvisa. Vänskapsrelationer är en viktig del av livet och uppskattas högt, och de gör allt för den som står dem närmast.

Foto: Alexander Vlasov

Rättvis

Den som är född i hundens tecken har vanligen en stark känsla för rättvisa. De följer de korrekta principerna och vill göra saker rätt. De tar gärna strid mot dem som begår onda och dåliga handlingar. De har en tydlig ståndpunkt om vad man ska gilla och ogilla. De är modiga och uppriktiga.

Foto: Harry Stuber

Ansvarsfull

På arbetsplatser tar folk i hundens tecken ansvar, är engagerade och noggranna. De gör alltid sitt bästa för att göra klart ett jobb. Tack vare sin seriösa och ansvarsfulla inställning lyckas de ofta med det de gör och de har en stark pliktkänsla. De ogillar slarvig attityd och vågar stå för sina misstag. De brukar ha framgång i både studier och arbete och är omtyckta av arbetsledare.

Foto: J Galand

Bra partner

På jobbet är de ofta godmodiga och arbetar hårt. De bryr sig inte så mycket om personlig vinning. I enlighet med den lojala personligheten jobbar gärna en person i hundens tecken i serviceyrken. De är eftertraktade som anställda genom att de lägger själ och hjärta i sitt uppdrag. De är lojala mot sin familj och gör allt för sina älskade. De är trogna och följsamma mot sin partner. Genom att vara mer rationell än emotionell är de omtänksamma och ägnar sig helhjärtat åt sin partner.

Foto: Cocoparisienne

Brister

Personer i hundens tecken har ofta klara mål men går aldrig emot sitt samvete. De är ihärdiga och ger aldrig upp. Men de kan också vara väldigt envisa. De vill gärna gå till botten med saker, är skarpt kritiska och misstänksamma, vilket kan irritera arbetskollegor. De kan även snabbt förlora humöret, bli arga och lättretliga. De kan försjunka i dåligt humör och har ibland svårt att fatta beslut. Det är lätt hänt att de förlorar en möjlighet på grund av sin tveksamhet.

Foto: Seaq68

Personer i hundens tecken har många goda kvaliteter, men de kan även vara underdåniga med en tendens att smickra de som är överlägsna dem.

Foto: Anhnhidesign