Folk har en massa frågor om alla saltsorter som finns på marknaden idag. Här är en snabb genomgång av de fyra vanligaste.
1. Bordssalt
Det finns vanligt bordssalt, det som vi har använt till matlagningen i åratal. Det har de minsta saltkristallerna och en särskild kemisk smak från jod, som lagts till för att den inte ska klumpa sig. Generellt sett är bordssalt bra för de flesta maträtter och recept.
2. Koshersalt
Koshersalt används av många kockar. Många innehåller inte jod även om vissa innehåller små mängder av tillsatser för att förhindra klumpbildning. Det är mer flaglik än den vanliga bordsvarianten.
3. Havssalt
Sedan finns alla gourmé-havssalter. Som ni ser är kristallerna mycket större. De finns i en mängd olika färger inklusive rosa och svart. De här salterna används inte i matlagning (och du skall definitivt inte använda dem till bakverk). Istället strör du saltet över maten innan du serverar den. Det ger en smak av havet och den fina kristallstrukturen.
4. Inläggningar
Salt för inläggningar skiljer sig från vanligt salt. Det innehåller inte vissa tillsatser, som klumpförebyggande medel. Som ett resultat kan det därför bildas klumpar när det är fuktigt ute. Det är bra att använda som bordssalt eller vid matlagning, bakning och naturligtvis i inläggningar.
Vanligt salt i vattnet gör vattnet grumligt.
Notera: Vanligt bordssalt med klumpförebyggande medel ska inte användas vid konservering eller inläggning på grund av att tillsatsen inte är vattenlösliga, och den kan göra så att din inläggning ser grumlig ut.
Se två videor här: http://www.theepochtimes.com/n3/748665-pickling-salt-is-not-regular-salt/