loadingEn nordisk mästare? Tävlingsbidraget bakades upp för första gången till provsamakning av ET:s reporter. (Foto: Anja Johansson)
En nordisk mästare? Tävlingsbidraget bakades upp för första gången till provsamakning av ET:s reporter. (Foto: Anja Johansson)
Hälsa & Livsstil

Josef satsar på att bli bäst i Norden på pizza

Eva Johansson

På onsdag gäller det för Josef Hakimi, Rättvik. Då avgörs Nordiska Mästerskapet i pizzabakning. Josef är en av de sex finalisterna.

En hälsopizza med GI-riktiga ingredienser, kan det månne vara en nordisk Mästare? Det hoppas i alla fall Josef Hakimi, 39, som på onsdag deltar i NM i pizzabakning. Tävlingarna går under ”GastroNord” på Älvsjö-mässan i Stockholm och är arrangerad av tidningen Fast Food.
-Tidningen Fast Food skickade ut anmälningar till pizzabagare i hela Norden. Jag har sedan ett tag tillbaka bakat en hälsopizza, så jag tyckte den kunde vara med, så jag fyllde i en anmälan och blev uttagen, som en av sex, till finalen, säger Josef.

För cirka ett år sedan var Josef först i landet med att lansera en hälsopizza, som har fyra gånger så mycket fibrer som en vanlig pizza och bara har en fjärdedel i fetthalt. Pizzan har gjort succé, det kommer folk från hela Dalarna för att smaka hans hälsopizza. Att han började experimentera fram en hälsosam pizza beror på att han äter minst en pizza om dagen och tyckte att något hälsosammare vore bra för kroppen.
-Om jag vinner kanske det kan bli en revolution inom pizzabranchen, säger Josef hoppfullt, eftersom man ser pizza som fet mat, fortsätter han.

Hälsopizzan som Josef säljer i sin pizzabutik, Majas Pizza, har fem procent fett och åtta procent fibrer, men tävlingspizzan kommer att ha tolv procent fett och nio procent fibrer. Ingredienserna på tävlingsbidraget har alla lågt GI-värde.
– Jag är mycket intresserad av hälsosam mat och läser mycket, berättar Josef, och på tävlingspizzan har jag valt bara färska grönsaker, champinjoner, aubergine, squash, körsbärstomater, purjolök, vitlök, paprika, bara de  gröna oliverna är konserverade, fortsätter han.

Bland de sex finalisterna i mästerskapen finns också förra årets vinnare, en pizzabagare från Helsingborg, men Josef tror han har goda chanser att vinna. Vinnaren får representera Norden vi EM i Spanien under hösten. Först med hälsopizza i Sverige och nu i final i NM, vad har då denna pizzabagare på gång i framtiden månntro?
– Jag tycker om att exprimentera hela tiden och provar nya degblandningar jämt, men just nu försöker jag satsa på allergiker, för många av mina kunder är glutenallergiker, säger Josef. Jag använder en färdigköpt botten men ska försöka få fram en egen deg med bättre smak, avslutar han.

Bara, exklusivt för Epoch Times, bakar Josef sitt tävlingsbidrag. Omdöme? Ja, den är riktigt, riktigt god och för första gången kan man känna sig hälsosam efter en pizza.

Kostens betydelse för hälsa inom kinesisk medicin

Så lätt lagar du Kung Pao-kyckling


Josef Hakimi visar upp sin hälsopizza, på onsdag ska han hinna göra två stycken på tio minuter, en till juryn och en till dukningsbordet. (Foto: Anja Johansson)

Josef Hakimi visar upp sin hälsopizza, på onsdag ska han hinna göra två stycken på tio minuter, en till juryn och en till dukningsbordet. (Foto: Anja Johansson)

Mest lästa

Rekommenderat

loadingEn nordisk mästare? Tävlingsbidraget bakades upp för första gången till provsamakning av ET:s reporter. (Foto: Anja Johansson)
En nordisk mästare? Tävlingsbidraget bakades upp för första gången till provsamakning av ET:s reporter. (Foto: Anja Johansson)
Hälsa & Livsstil

Josef satsar på att bli bäst i Norden på pizza

Eva Johansson

På onsdag gäller det för Josef Hakimi, Rättvik. Då avgörs Nordiska Mästerskapet i pizzabakning. Josef är en av de sex finalisterna.

En hälsopizza med GI-riktiga ingredienser, kan det månne vara en nordisk Mästare? Det hoppas i alla fall Josef Hakimi, 39, som på onsdag deltar i NM i pizzabakning. Tävlingarna går under ”GastroNord” på Älvsjö-mässan i Stockholm och är arrangerad av tidningen Fast Food.
-Tidningen Fast Food skickade ut anmälningar till pizzabagare i hela Norden. Jag har sedan ett tag tillbaka bakat en hälsopizza, så jag tyckte den kunde vara med, så jag fyllde i en anmälan och blev uttagen, som en av sex, till finalen, säger Josef.

För cirka ett år sedan var Josef först i landet med att lansera en hälsopizza, som har fyra gånger så mycket fibrer som en vanlig pizza och bara har en fjärdedel i fetthalt. Pizzan har gjort succé, det kommer folk från hela Dalarna för att smaka hans hälsopizza. Att han började experimentera fram en hälsosam pizza beror på att han äter minst en pizza om dagen och tyckte att något hälsosammare vore bra för kroppen.
-Om jag vinner kanske det kan bli en revolution inom pizzabranchen, säger Josef hoppfullt, eftersom man ser pizza som fet mat, fortsätter han.

Hälsopizzan som Josef säljer i sin pizzabutik, Majas Pizza, har fem procent fett och åtta procent fibrer, men tävlingspizzan kommer att ha tolv procent fett och nio procent fibrer. Ingredienserna på tävlingsbidraget har alla lågt GI-värde.
– Jag är mycket intresserad av hälsosam mat och läser mycket, berättar Josef, och på tävlingspizzan har jag valt bara färska grönsaker, champinjoner, aubergine, squash, körsbärstomater, purjolök, vitlök, paprika, bara de  gröna oliverna är konserverade, fortsätter han.

Bland de sex finalisterna i mästerskapen finns också förra årets vinnare, en pizzabagare från Helsingborg, men Josef tror han har goda chanser att vinna. Vinnaren får representera Norden vi EM i Spanien under hösten. Först med hälsopizza i Sverige och nu i final i NM, vad har då denna pizzabagare på gång i framtiden månntro?
– Jag tycker om att exprimentera hela tiden och provar nya degblandningar jämt, men just nu försöker jag satsa på allergiker, för många av mina kunder är glutenallergiker, säger Josef. Jag använder en färdigköpt botten men ska försöka få fram en egen deg med bättre smak, avslutar han.

Bara, exklusivt för Epoch Times, bakar Josef sitt tävlingsbidrag. Omdöme? Ja, den är riktigt, riktigt god och för första gången kan man känna sig hälsosam efter en pizza.

Kostens betydelse för hälsa inom kinesisk medicin

Så lätt lagar du Kung Pao-kyckling


Josef Hakimi visar upp sin hälsopizza, på onsdag ska han hinna göra två stycken på tio minuter, en till juryn och en till dukningsbordet. (Foto: Anja Johansson)

Josef Hakimi visar upp sin hälsopizza, på onsdag ska han hinna göra två stycken på tio minuter, en till juryn och en till dukningsbordet. (Foto: Anja Johansson)

Rekommenderat

Svenska Epoch Times

Publisher
Vasilios Zoupounidis
Politisk chefredaktör
Daniel Sundqvist
Opinionschef
Lotta Gröning
Sportchef
Jonas Arnesen
Kulturchef
Einar Askestad (föräldraledig)

Svenska Epoch Times
DN-skrapan
Rålambsvägen 17
112 59 Stockholm

Epoch Times är en unik röst bland svenska medier. Vi är fristående och samtidigt en del av det stora globala medienätverket Epoch Media Group. Vi finns i 36 länder på 23 språk och är det snabbast växande nätverket av oberoende nyhetsmedier i världen. Svenska Epoch Times grundades år 2006 som webbtidning.

Epoch Times är en heltäckande nyhetstidning med främst riksnyheter och internationella nyheter.

Vi vill rapportera de viktiga händelserna i vår tid, inte för att de är sensationella utan för att de har betydelse i ett långsiktigt perspektiv.

Vi vill upprätthålla universella mänskliga värden, rättigheter och friheter i det vi publicerar. Svenska Epoch Times är medlem i Tidningsutgivarna (TU).

© Svenska Epoch Times 2024