loadingKarlskronajubel efter Joachim Rohdins 1-0-mål.
Karlskronajubel efter Joachim Rohdins 1-0-mål. (Marcus Ericsson/TT)
Sport

Djurgården utspelat

Epoch Times

Utklassat och stundtals utbuat. Ett desorienterat Djurgården hade ingenting att säga till om i 0-4-förlusten hemma mot Karlskrona.

-Det är pinsamt, sade forwarden Markus Ljungh i en intervju på isen.

Djurgården var SHL:s fjärde bästa hemmalag i SHL förra säsongen med endast fem förluster efter ordinarie tid på 26 matcher i Stockholm.

Efter bara en veckas spel av den här säsongen har laget förlorat två av två möjliga, och ligger i botten av hemmatabellen.

På onsdagskvällen lyste de rättadresserade passningarna med sin frånvaro. Karlskrona, nykomling förra säsongen, vann rättvist med 4-0 på Hovet och noterade sin andra raka seger i SHL:s tredje omgång.

Rohdin tvåmålsskytt

Bortalagets nykomponerade andrakedja med danske lagkaptenen Morten Madsen som center och Joachim Rohdin och Marcus Paulsson som komplement hade en härlig kväll och stod bakom två av fyra mål när laget gick från 0-0 till 4-0 på 17 minuter i den andra perioden.

Rohdin blev tvåmålsskytt sedan han stött in sina två första SHL-mål för säsongen från nära håll.

Djurgården fick kliva av isen till tonerna av busvisslingar från majoriteten av de 5 258 personerna i publiken efter den andra perioden. Tredje perioden slutade precis som den första mållös.

Drömstart för Jönsson

Karlskronas seger innebar en drömstart för målvakten Johannes Jönsson som fick hålla nollan i sin SHL-debut för klubben sedan han värvats från fjolårets succélag i hockeyallsvenskan, Tingsryd.

27-årige Jönsson, som gjorde sin andra SHL-match i karriären, räddade samtliga 30 skott och höll nollan sin första match i högstaserien sedan februari 2014 då han mötte Skellefteå (2-4) med sin tidigare klubb Örebro.

Djurgården hade en puck i nät i första perioden. Men 17-årige juniorlandslagsforwarden Marcus Davidssons mål blev bortdömt för spark efter videogranskning.