Bussar i brand i Paris

Bussar i brand i Paris
Foto: AFP

Två beväpnade män satte eld på en buss norr om Paris i kväll, årsdagen av utbrottet av förra höstens omfattande kravaller i Frankrike.

Dådet ägde rum i förorten Seine-Saint-Denis. Enligt polisen tvingade två män samtliga cirka 15 passagerare av bussen innan de stack den i brand. Ingen uppges vara skadad.

Ytterligare en buss stacks i brand i kväll i en förort till Paris, uppger lokala myndigheter enligt AFP.

Minst fyra bussar har angripits på liknande sätt den senaste veckan.

I samband med årsdagen av händelsen som utlöste upploppen i franska bostadsområden är 4 000 extra poliser utkommenderade för att stoppa mer våld, skriver AFP.

För exakt ett år sedan, den 27 oktober 2005, miste 15-årige Bouna och 17-årige Zyed livet. De brändes till döds sedan de klättrat över den höga muren på flykt undan polisen, trots att de inte begått något brott. I dag hedrades de i en minnesmarsch.

Pojkarnas våldsamma död, och ryktena om polisens roll i tragedin, ledde till att stora grupper ungdomar i området för ett år sedan angrep polisen och satte bilar i brand. Efter några bara några dagar hade upploppen spritt sig till liknande förorter runt hela landet. Det skulle dröjde tre veckor innan situationen återgick till det normala igen.

Gilla oss på Facebook!