Ytterligare våldsamheter i Flushing
Volontärer för Tuidang-centret ("Lämna partiet") utanför biblioteket i Flushing, New York. (Foto: Li Jia/ Epoch Times)


Nyligen utfördes ytterligare en attack mot en volontär på Tuidang-centret (”Lämna partiet”) i New Yorks kinakvarter Flushing.  

New Tang Dynasty Television (NTDTV) filmade Rong Shen, som jobbade med att distribuera hatpropaganda vid ett bord, då han tog tag i tuidang-volontären Zheng. Shen slet och drog i Zhengs skjorta, vilken revs sönder på två ställen under attacken. 

Den 7 september då Zheng (vars förnamn utelämnas av säkerhetsskäl) promenerade på Kissena Boulevard och Barcley Avenue i Flushing, passerade han ett bord där några personer delade ut hatpropaganda mot Falun Gong. 

– När jag passerade bordet såg jag en kinesisk man som skrek åt en Falun Gong-utövare. Jag sade: ”Himlen kommer att förgöra det kinesiska kommunistpartiet”, erinrade sig Zheng.

Efter att ha hört detta sägs Shen, som arbetade vid bordet, ha attackerat Zheng.
– Plötsligt gick mannen bärsärkagång. Han sprang mot mig, grabbade tag i min skjorta och knuffade omkring mig. Jag gjorde mitt bästa för att ta mig loss. Inte under hela händelseförloppet slog jag tillbaka. Falun Gong-utövare slår aldrig tillbaka, inte ens när de utsätts för grym tortyr, sade Zheng.

NTDTV:s videoinspelning visar även hur Shen tillfogade sig själv skada. När polis ankom till platsen stod Zheng stilla med sönderriven skjorta. Shen höll fram sin skjorta för att visa polisen de skador han själv vållat plagget, och hävdade att Zheng attackerat honom. Båda arresterades.

På polisstationen fick polisen ta del av NTDTV:s film, och Zheng frigavs efter att polisen insett att han var oskyldig.