Yrkesmusiker fascinerades av Shen Yuns orkester
Julie Hess och Brandon Vient fanns med vid en VIP-mottagning i The Kennedy Center Opera House efter föreställningen med Shen Yun Performing Arts den 28:e januari. (Foto: John Yu/Epoch Times)


När Shen Yun Performing Arts intar scenen får publiken uppleva en fröjd för sinnena. Musiken framförs av Shen Yuns orkester, som består av en unik kombination av österländska och västerländska instrument. Många, särskilt musiker, kommenterar orkestern.

Två yrkesmusiker, Julie Hess och Brandon Vient, såg Shen Yun Performing Arts New York Companys föreställning den 28:e januari i Kennedy Centre Opera House. Med deras musikaliska bakgrund var de båda fascinerade av Shen Yuns orkester.

Hess har studerat piano på universitetet och hennes vän, Vient, är gitarrist och musikledare i en kyrka.

– Vi är båda yrkesmusiker, så vi tyckte verkligen om orkestern och de olika instrumenten som kineserna har. Jag var verkligen fascinerad av de olika instrumenten i orkestern, sade Hess.

Vient sade att de kunde urskilja många av instrumenten, men de var inte säkra på vad alla hette. Han sade att han tyckte att det två-strängade instrumentet [erhu] var ”häftigt”.

– Jag tycker om att få uppleva olika kulturer och olika sorters musik och jag försöker alltid att växa och utvecklas musikaliskt. Jag tyckte verkligen om showen, sade Hess.

Hess kommenterade föreställningens andliga aspekt och sade att hon uppfattade en universell önskan att vända sig till högre andliga väsen.

– Jag ser den önskan som alla har inför den högre varelse som kommer för att rädda oss, och hur universell den önskan är hos folk, att söka efter något bortom oss själva. Jag tycker att det är något som saknas i en stor del av dagens kultur. På tv och i underhållning ser man egentligen inget sånt, sade hon.

Vient uppskattade traditionen som porträtterades genom danserna, liksom styrkan i en andlig tro.

– Det är verkligen de traditionella danserna, den traditionella musiken, och de visar sin tro, vad de verkligen tror på, utan att försöka förminska det, sade han.

Andrea Hayley och Rebecca Hunnisett rapporterade.

För ytterligare information om Shen Yun Performing Arts, se hemsidan: www.ShenYunPerformingArts.org

Epoch Times är mediapartner till Shen Yun Performing Arts.

Översatt från engelska: http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/50189/