Xinhua sprider åter propaganda mot Falun Gong
Falun Gong-utövare i San Diego, Calif, håller ljusvaka till minnet av de Falun Gong-utövare som mist sitt liv i den våldsamma förföljelsen av Falun Gong i Kina som har pågått i tio år, den 20 juli 2009. (Foto: Epoch Times)


Kinas statliga nyhetsorgan Xinhua publicerade nyligen en artikel som tar upp gamla och sedan tidigare motbevisade propagandauppgifter mot Falun Gong. En man som i artikeln påstås ha slutat med metoden hålls i själva verket fängslad av regimen för sin tro. En kinesisk före detta reporter menar att kommunistpartiet fortfarande ser Falun Gong som sin största motståndare.

Kinesiska kommunistpartiets språkrör Xinhua News publicerade en artikel om Falun Gong den 13 augusti. I artikeln tog man åter upp den självförbränningsincident 2001 som påstods innefatta Falun Gong-utövare och som sedan visat sig vara iscensatt av myndigheterna. Artikeln gav även några exempel på Falun Gong-utövare som skulle ha ”avsagt” sig Falun Gong – en kinesisk kultiveringsmetod som bygger på att utveckla egenskaperna sanningsenlighet, barmhärtighet, tålamod. I slutet av 1990-talet gav myndigheterna uppgifter om att 70-100 miljoner kineser utövade metoden. Man hävdade att 98 procent av Falun Gong-utövarna i Kina ”inte längre trodde på metoden”.

Med på listan av utövare som kommunistpartiet hävdat tagit avstånd från Falun Gong finns Wang Zhiwen. I Xinhua-artikeln stod att ”Wang, tidigare kontaktperson för Falun Dafa Research Association har gått från att ‘inte riktigt förstå Falun Gong’ till att ’till sist inse verkligheten'”

Hans dotter Wang Xiaodan sade till Epoch Times att så inte är fallet. Wang Xiaodan bor för närvarande i USA. Hon blev rasande när hon fick höra detta.

– Jag fördömer starkt kommunistpartiet för deras förtal av min far. Jag känner min far. Han är en beslutsam  [Falun Gong-]utövare. Det är fullkomligt vidrigt att kommunistpartiet använder honom för att skapa propaganda efter att de satt honom i fängelse.

Wang Zhiwen dömdes till 16 års fängelse. Han har skrivit flera brev till Wang Xiaodan från fängelset.

– Min far kan inte skriva om saker som har med Falun Gong att göra på grund av kommunistpartiets övervakning. Han uppmanar mig att vara rättfärdig och vara en ärlig, vänlig och förlåtande person. Jag känner i hans brev att han fortfarande starkt tror på Falun Dafa, fastän han tvingas lida för sin övertygelse i fängelset.

– Om min far verkligen ändrat sig och fördömer Falun Gong, varför låter inte kommunistpartiet honom tala offentligt? Varför har de inte släppt honom fri? Sanningen är att min far fortfarande sitter i fängelse och inte har en chans att uttala sig.

Erping Zhang från Falun Dafa-föreningen i USA påpekade att kommunistpartiets så kallade ”tio år av arbete för att transformera Falun Gong-utövare” i själva verket är tio år av blodig tortyr, hjärntvätt och organstöld från levande utövare.

– Kommunistpartiet gapade om att de skulle ”utrota Falun Gong på tre månader” 1999. Inte bara har man misslyckats under de tio år som gått, man har i själva verket gjort Falun Gong starkare och mer känt världen över.

– Xinhua förtalade Zhuan Falun (boken med Falun Gongs läror), kommunistpartiet förbjöd den. Under kulturrevolutionen lät kommunistpartiet folk läsa Konfucius läror i de fyra böckerna och fem klassikerna samtidigt som man kritiserade honom. När man slog ner på Falun Gong förbjöd man alla böcker och blockerade all information om metoden. Kommunistpartiet vet att om alla fick en chans att läsa om Falun Gong skulle de förstå att det är en bra metod.

Ovanligt nog stod det att artikeln i fråga var ett Xinhua-original. Den kristne akademikern Chen Xi från Guizhou sade att det beror på att alla ursäkter som Xinhua brukar kunna gömma sig bakom har ryckts bort.

– Falun Gong-utövares mödor när det gäller att berätta sanningen om förföljelsen har fått folk i Kina att vakna upp. Den stora trenden med att kineser lämnar kommunistpartiet och kräver mänskliga rättigheter har placerat kommunistpartiet högst upp på en vulkan som hotar att få ett utbrott snart.

Ma Xiaoming, före detta reporter vid en tv-station i Shanxi sade att kommunistpartiet fortfarande behandlar Falun Gong som sin ”största motståndare”.

– Det är löjligt att kommunistpartiet fortfarande kokar ihop propaganda i en sådan omfattning. Det faktum att man behöver sådan propaganda bevisar också att deras förtryck av Falun Gong har misslyckats, sade Ma.

Chen Xi sade att kommunistpartiets försök att skryta med att man fått Falun Gong-utövare att ta avstånd från sin tro genom våld och hjärntvätt är precis som ”en gangster som skryter med hur många kvinnor han våldtagit”.

Översatt från engelska: http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/21061/