Windows Vista släpps till försäljning i januari 2007 säger Microsoft
(Foto: www.microsoft.com/Windowsvista)


Microsoft tillkännagav nyligen att Windows Vista kommer att finnas tillgängligt i affärerna från och med 30 januari 2007.

Tillkännagivandet kommer efter att flera förseningar och produktionsförändringar har hindrat lanseringen av den första nya versionen av världens mest använda operativsystem sedan 2001, då Windows XP släpptes.

Man avser att släppa en företagsversion 20 november för affärskunder.

I och med att startdatumet blir efter jul missar Microsoft den lukrativa julhandeln. Microsoft har meddelat att de kommer att erbjuda fria eller rabatterade versioner av Vista till kunder som köper datorer till jul, för att övertyga dem om att uppgradera till Vista.

För lite, för sent?

Vista lovar ett nytt användargränssnitt i 3D som kallas Aero, samt fler sök- och säkerhetsfunktioner, men många bedömare inom industrin har sagt att Vista inte erbjuder mycket nytt utöver Windows XP.

Det förbättrade skyddet har väckt vrede hos säljare av säkerhetsprodukter som McAffe och Symantec. De hävdar att de inbyggda säkerhetsfunktionerna kommer att göra slut på deras produkter och inte tillåter andra säkerhetsprogram än Microsofts egna att fungera på Vista. Microsoft meddelade nyligen att man kommer att samarbeta med säkerhetsföretagen för att lösa denna fråga.

Microsofts tidigare publicerade licenspolicy för Vista – att användarna bara kunde lägga in operativsystemet en gång – utlöste också en storm när den tillkännagavs. Licenspolicyn har därefter ändrats.

Översatt från: http://www.theepochtimes.com/news/6-11-8/47927.html