Walesisk tv-presentatör: "Jag älskade det!"
Tv-presentatören Liz Fuller och Geoff Evans, före detta direktör inom rymdteknikindustrin, uppskattade Shen Yuns framförande av klassisk kinesisk dans. (Foto: John Smithies/The Epoch Times)


I den fullsatta salongen i Cardiff i Wales den 28 april fanns tv-presentatören, skådespelerskan och modellen Liz Fuller. Hon äger skönhetstävlingen Miss Storbritannien och har tidigare erhållit den titeln.

Liz berömde dansarna och deras skicklighet.

– Jag tycker att det är mycket färggrant och glatt. Jag har märkt hur precisa dansarna är, även i minsta rörelse. Det är något som jag alltid har funderat över med kineserna, att de är mycket noggranna och perfektionister, säger hon.

Liz har varit i Kina och vandrat på den Kinesiska muren tillsammans med Olivia Newton John.

Hon talade om den känsla av oskuld som artisterna utstrålade.

– Vi pratade om hur Kina alltid var förtryckt och det är nästan som att de visade den friheten, oskulden vaknar till liv, det var väldigt färgrikt och jag älskade det!, sade hon.

Liz besökte showen tillsammans med sin mor och hennes sambo, Geoff Evans. Geoff är en pensionerad direktör för en brittisk rymdtekniskdivision.

– Jag är imponerad, mycket bra. Jag tycker det visar det medfödda artisteriet, talangen och förmågan hos det kinesiska folket, sade han.

Publiken i Wales Millennium Centre gav stående ovationer och ropade in artisterna fyra gånger efter föreställningen.

Wales Millennium Centre är den mest framstående orkesterscenen i Wales och hyser den nationella operan, nationella orkestern, nationella danstruppen samt andra litteratur- och teaterföretag.

New York-baserade Shen Yun Performing Arts Touring Company är för närvarande på turné i Europa, och kommer att lämna Wales för 10 föreställningar i Belgien med start den 30 april.

Genom att föra den klassiska kinesiska dansen ”det gudomligt inspirerade arvet” till världsarenor, har Shen Yun Performing Arts på ett par år blivit ett globalt fenomen. De uppträdde för över 800 000 människor under sin turné 2009.

Epoch Times är mediapartner till Shen Yu Performing arts. För mer information, gå till ShenYunPerformingArts.org.

http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/34308/