Violinsolist: “Shen Yun livar upp själen och öppnar ögonen”
Yury Revich, är violinsolist och kommer ursprungligen från Ryssland. Han tyckte det var fantastiskt att höra Shen Yuns orkester, liksom den två-strängade erhun. (Foto: Florian Godovits / Epoch Times)


Yuri Revich, en ung violinsolist född i Moskva, Ryssland, numera boende i Wien, tyckte det var spännande att ha sett Shen Yuns föreställning.

Revich  var mycket nöjd med att vara i Wien när Shen Yun Performing Arts  Touring Company från New York vistade Wiener Stadthalle den 2 mars.  Eftersom han reser över hela välden för att låta folk höra honom spela violin.

– Några vänner berättade om den här föreställningen för mig och jag läste också medierapporter som lät mycket intressanta. Detta fick mig att köpa en biljett, trots att jag har ett mycket pressat tidsschema på grund av att mina internationella resor, sade han.

– Jag försäkrade mig om att vara i Wien när Shen Yun skulle uppträda på Stadthalle, tillade han.

– Shen Yun livar upp själen och öppnar ögonen för något annorlunda och nytt som kommer från Kina. Jag kan bara säga, vilket stort projekt, sade han.

Genom att framhäva den klassiska kinesiska dansen skapas en en exceptionella orkester. Den är unik eftersom den kombinerar traditionella kinesiska och klassiska västerländska instrument i distinkt harmoni.

”Jag är exalterad över att ha lyssnat till orkesterns utmärkta framförande och höga klass, sade Revich.

– Utan tvekan gav jag den musikaliska framställningen stor uppmärksamhet eftersom jag är violinist. Jag var förundrad över samarbetet mellan sträng- och träblåsinstrumentalisterna. De musikaliska arrangemangen var perfekta. Jag är upprymd av att ha upplevt denna del av Shen Yun i kväll, sade han.

Han tyckte det var häpnadsväckande att höra den två-strängade erhun, även kallad för kinesisk fiol för första gången.

– Ah! Den kinesiska fiolen! Jag har varit nyfiken en tid på att få få lyssna på detta instrument spelat live. Jag har sett videor och andra medier, som inte alls gör instrumentet rättvisa. Det var en upplevelse jag hade längtat efter och slutligen fick jag tillfället. Fantastiskt!

Inte bara instrumentet utan även erhumusikern väckte stort intresse hos Revich. Han benämnde henne som en ”fantastisk människa.”

”Hennes teknik är enastående. Sättet hon spelade på är ofattbart, tillade han.

Revich sammanfattade sina intryck av kvällen:
– Föreställningen ger skratt, lycka och livsglädje. Detta är vad alla främst kommer att minnas från föreställningen.

NTD Television rapporterade.

Shen Yun Performing Arts har tre dans- och musikkompanier som samtidigt turnerar på olika håll i världen.

Shen Yun Performing Arts är på Europa-turné med föreställningar i London 5-9 mars, Bryssel 11-12 mars och Haag 18-19 mars.

För mer information: www.shenyunperformingarts.org
Epoch Times är mediepartner till Shen Yun Performing Arts.

Epoch Times publiceras i 35 länder och på 21 språk.

Översatt från engelska