Vindarna saktar ned, bränderna i Kalifornien stillas
Brandmän planerar sin åtgärd för ett brinnande hus i Rancho Bernardo. (Alex Li/The Epoch Times)


Under onsdagen avtog vindarna och brandmännen från släckningsarbetet i Kalifornien fick en liten paus.

I Los Angelesområdet hade man lyckats stilla bränderna så pass att brandmännen hoppades på en vändpunkt, trots att bränderna i bergen fortsätter.

– Vi hoppas att det inte kommer att vara i närheten av så kraftiga vindar idag som igår, sade brandmannen Jim Christian till den lokala TV-stationen.

Enligt nyhetsbyrån Reuters har över 1 300 hem brunnit ned i San Diegoområdet där läget varit som mest kritiskt. De uppskattade att skadekostnade kan komma att överstiga motsvarande 6,5 miljarder svenska kronor ($1 miljard). Fler än 500 000 personer har hittills tvingats lämna sina hem. 14 000 av de evakuerade har tillbringat ett par nätter på Qualcommstadion i San Diego.

– Jag är orolig för min bebis, mitt hus, mina barn, för allt, sa Ana Ramirez, en gravid 30-åring som tog skydd på stadion med sin 4-åriga dotter, till Reuters.


En brandman jobbar med släckningsarbetet på ett hus i Rancho Bernande, Kalifornien. (Alex Li/The Epoch Times)

En brandman jobbar med släckningsarbetet på ett hus i Rancho Bernande, Kalifornien. (Alex Li/The Epoch Times)

Nya områden rapporterades tidigt på tisdagen ha fattat eld vid Camp Pendelons bas för marinsoldater, som med 60 000 personer är en av de största marinsoldatbaserna i USA.

Under onsdagen uppgraderade president Bush sju av bränderna i södra Kalifornien till ”stor katastrof,” vilket ledde till extra hjälp för de drabbade familjerna.

Antalet dödsfall har den stora förödelsen till trots varit minimal. En person dödades i San Diego i söndags och ytterligare fyra dödsfall rapporterades i samband med evakueringarna, rapporterar Reuters. Ungefär 18 brandmän har skadats utav de 10 000 som befunnit sig vid brandgatorna.

Bearbetad från version