Vill ha ett Kina som det visas i föreställningen
"Det var en helt fantastisk föreställning. Jag har aldrig sett något liknande. Jag har inte riktigt ord för det", sade Meeri Vornanen som såg föreställningen tillsammans med sin dotter Elisabeth. (Foto: Emil Almberg/Epoch Times Sverige)


Meeri Vornanen mötte upp sin dotter Elisabeth från Stockholm och gick på The Chinese Spectacular på onsdagens föreställning. Både mor och dotter arbetar inom vård och omsorg, Meeri som barnskötare och Elisabeth som personlig assistent. De menar att det som visas i föreställningen avspeglar några av de föreskrifter som finns för deras yrken.

– Just inom vården är det ju omtanke, godhet och sanning. Det som står inom vården att man ska vara. Vi är väldigt fascinerade av att de är så omtänksamma, säger Elisabeth och mamma instämmer.

Ett intresse för asiatisk kultur ledde mor och dotter till föreställningen.

– Jag är väldigt intresserad av den här kulturen, tycker om sådana här filmer som har med Kina och Japan att göra, det är fascinerande, säger Meeri.

– De har lite speciell kultur och inte alls som i Sverige. Jag tycker att det är väldigt fascinerande. De ska fortsätta med det tycker jag. Det är intressant, verkligen, menar Elisabeth.

Båda gillade föreställningen men Elisabeth hade ändå förväntat sig något lite annorlunda.

-Jag hade förväntat mig mer konster. Man såg ju att de var viga, så jag trodde att de skulle göra konster och hoppa runt och snurra. Men det var jättebra annars.

Och på frågan om vem de skulle vilja rekommendera föreställningen till, kom det efter lite betänketid klart och tydligt från Elisabeth;

– Bush. Föreställningen visar man ska visa omtanke och godhet och inte vara så egoistisk och självisk.

Idag torsdag, reser The Divine Performing Arts vidare till Linköping, där den visas den 26 mars. Sedan går turnén vidare till Tammerfors den 30 och 31 mars, för att slutligen återvända till Stockholm för en extrainsatt föreställning den 3 april.

För mer info se, www.ChineseSpectacular.eu