"Vilket slöseri med samhällsresurser"


Jämtland, Frösön
07:11 den 22 oktober fick polisen meddelande om en eventuell bomb. Det låg ett gult paket väl synligt på vägen med bokstäverna BOMB fasttejpade. Tre polisbilar skickas dit för observation och de tog det säkra före det osäkra och skickade efter bombgruppen från Stockholm.

Vid halvåttatiden på kvällen kom bombgruppen med bombroboten från huvudstaden. Den skickade iväg en vattenkula in i paketet, men det blev ingen smäll. De boende runt omkring området, som tidigare hade blivit evakuerade, fick nu återvända till sina hem.

Efteråt säger Helene Svensdotter från Östersundpolisen till Länstidningen i Östersund

– Vilket slöseri med samhällsresurser. Men vi vågade helt enkelt inte chansa.

Norrbotten, Luleå
I Storheden hade en lastbilsägare parkerat sitt fordon för natten. På morgonen den 23 oktober upptäckte han att det har varit inbrott i bilen. Det som stals var en GPS. Den chauffören får nog köra efter vanlig karta ett tag.

Blekinge, Karlskrona
Men varför köra efter en vanlig papperskarta när det nu finns GPS? Visst är det bekvämt när en röst talar om för en att nu svänger du höger om 100 meter. Och det var kanske latheten som kom över en person i Lyckeby när han gjorde inbrott i en parkerad bil och stal den GPS som fanns där.

Norrbotten, Piteå
Den 22 oktober verkar det som om en manlig person tröttnade på att kajka runt på sin damcykel i Vitsand. Han snodde helt enkelt en herrcykel från en äldre herres gård och lämnade sin damcykel i byte.