Vietnamveteran imponerades av kinesisk dans
Chow, tredje generationens kines-amerikan och krigsveteran. (Foto: Cindy Druiker/The Epoch Times)


Ed Chow är tredje generationens kines-amerikan och veteran från vietnamkriget. Han anser att Shen Yun Performing Arts show är ett perfekt sätt att komma i kontakt med sina rötter.

– Jag tyckte den var fantastiskt, sade han efter att sett föreställningen vid Kennedy Center på lördagskvällen.

– Jag kan inte riktigt beskriva hur imponerad jag var över de olika dansformerna och hur de presenterades, säger Chow, som nu är en samhällsaktivist i krigsveteranfrågor.

Shen Yun, med bas i New York, presenterar klassisk kinesisk dans och musik. Kinesisk dans är en konstform som sträcker sig flera tusen år tillbaka i tiden och kännetecknas av många dynamiska och uttrycksfulla rörelser.

Chow sade att han uppskattar kinesisk konst, eftersom hans far var aktiv inom kinesisk opera och vid 94 års ålder fortfarande uppträder ibland.

– Den visade skillnaderna mellan manligt och kvinnligt och ändå var den kulturellt anpassad, sade han om Shen Yuns show.

Han var mycket fascinerad över ”numren om vattenfallet, älvorna, det tibetanska folket med ätpinnarna; de var riktigt imponerande.”

– Vad jag gillade i detta var att de var så graciösa och fortfarande kunde utföra rörelserna utmärkt helt påklädda. När man går på andra balettföreställningar är de ganska begränsade. Dessa människor kan fortfarande visa sin värdighet och grace med kläderna på.

Efter en VIP-show och sex offentliga shower på Kennedy Center den 25 till 30 augusti, återvänder Shen Yun Performing Arts igen till Kennedy Center den 20 till 24 januari, 2010 med helt nya program.

Epoch Times är stolt sponsor av Shen Yun Performing Arts. Vänligen se webbsidan, ShenYunPerformingArts.org för ytterligare information.

http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/21756/