Vice vd på Exelon rekommenderar Shen Yun
Ronald Kim, vice vd för informationsteknologiavdelningen på elbolaget Exelon, fanns med på VIP-mottagningen för Shen Yun Performing Arts på Doubletree Hotel, i Philadelphia, den 22:a februari, 2011. (Edward Dai/Epoch Times)


Shen Yun Performing Arts hedrade The Academy of Music i Philadelphia med sitt framträdande den 22 februari. Deras världsturné sträcker sig över Asien, Europa, Oceanien och Nordamerika.

New York-baserade Shen Yun startades 2006 och består av tre lika stora kompanier som samtidigt turnerar världen över och de lovordas vart de än kommer.

– Jag tyckte föreställningen var underbar. Det var en mycket bra blandning av musikaliskt framträdande och dans, och dansen var så elegant och atletisk. Jag blev verkligen glatt överraskad av föreställningen, sade Ronald Kim, vice vd för avdelningen för informationsteknologi på Exelon.

Exelon är USA:s största elbolag. På den amerikanska affärstidningen Fortune Magazines lista över de 500 största företagen i landet rankas Exelon som nummer 134. Kim är ansvarig för all IT vid dotterbolaget PECO, i Philadelphia, som har 1.5 miljoner elkunder.

– Jag blev verkligen mycket, mycket imponerad, sade han om Shen Yun.

– Det här är ett vinnande koncept av ett excellent artistframträdande, som också är sammanvävt med den kulturella aspekten.

Ronald Kim sade att han inte visste mycket om kinesisk klassisk dans och han var imponerad av hur mycket han lärde sig.

– Jag blev verkligen imponerad av hur den kinesiska kulturen vävdes ihop med dans- och musiknumren. Och samtidigt som jag tyckte mycket om att se artisterna, kändes det som att jag lärde mig mycket om kinesisk kultur, fortsatte Kim.

Shen Yun har som mål att återuppliva Kinas 5000-åriga traditionella kultur, efter att en stor del av den gått förlorad under de mer än 60 åren som det kinesiska kommunistpartiet styrt Kina.

– Jag tyckte verkligen om variationen i framträdandena. Danserna var helt otroliga, och de var i sin tur sammanvävda med det musikaliska och sångerna. Jag har aldrig sett en sådan föreställning med en så stor variation där kvalitén också varit så hög! sade Kim.

– Jag tror att det är en fantastisk upplevelse för alla som är kulturintresserade. Jag önskar jag hade tagit med barnen. Nu passade det inte, men jag tror att barn, och folk i alla åldrar, skulle tycka om det här, sade Kim.

– Det är en fantastisk föreställning och jag ser fram emot att se den igen i framtiden.

Shen Yuns Performing Arts Europaturné börjar i Frankfurt med föreställningar den 26 och den 27 februari.

För ytterligare information se hemsidan www.ShenYunPerformingArts.org eller sv.shenyunperformingarts.org

Epoch Times är mediapartner till Shen Yun Performing Arts.

Frank Liang, April Zhu och Andrea Hayley rapporterade.

Översatt från engelska