Vice vd för dansförbund i Sydkorea om Shen Yun: "Den är fantastisk!"
Jang Yeonhyang, dansare och vice vd för dansförbundet i Gwangju, Sydkoreas sjätte största stad, såg föreställningen som Shen Yun Performing Arts Touring Company gav på kvällen den 11 april i Sydkorea. (Foto: Epoch Times)


Jang Yeonhyang som är dansare och vice vd för dansförbundet Dance Federation of Gwangju i Sydkorea såg Shen Yun Performing Arts Touring Companys föreställning på kvällen den 11 april. Efteråt uttryckte hon sin stora respekt för Shen Yun.

– Bara genom att odla sin dygd och rena sin själ kan dansarna manifestera danser med sådana uttryck och rörelser. Koreaner ägnar mycket uppmärksamhet åt utbildning i humanitet, så vi kan känna att artisterna i Shen Yun har kultiverat djupgående och har stor självbehärskning sade Jang och fortsatte;

– Dans kräver mycket träning. De måste ha jobbat extremt hårt. Vi kan bara se den ögonblickliga stunden [på scenen], men jag tror att de måste ha tränat mödosamt för att kunna presentera en föreställning som denna. Den är överväldigande!

Jang sade att hon hade tur som fick se föreställningen. Genom Shen Yun kom hon att lära sig om ett vidsträckt land, kinesisk historia, och kinesiska folkdanser. Hon sa att det var en fest för ögat.

– Alla programpunkter var magnifika. Alla kunde förstå Apkungen, Sandmunken och Galten. Så jag tyckte väldigt mycket om det. Shaolinmunkarnas dans var full av humor och rolig. Det är underbart. Och den majestätiska och kraftfulla tibetanska dansen gav uttryck för dess regionala särdrag.

– Dansen vi ser från Kina innehåller bara tekniska färdigheter, men dansen i Shen Yun har utmärkande egenskaper. Jag gillar dansarnas skicklighet som visas i varje rörelse. Shen Yun är högtid för kulturen, konsten, och ögonen. Genom föreställningen kan jag känna den gudomligt inspirerade kulturen, sade Jang.

Jang som är engagerad i professionell dans hoppades att Sydkorea kan lära sig av Shen Yun.

– Vi kan lära oss hur vi ska sprida koreansk tradition och historia till världen från Shen Yun. Det moderna samhället har fokuserat alltför mycket på utveckla moderniseringen. Men Shen Yun knuffar fram utvecklingen av den moderna kulturen genom att manifestera historien på traditionellt sätt, vilket är verklien storartat!

Kim Kyung-Aha och Lisa Huang rapporterade.

Översatt från engelska.

Shen Yun Performing Arts, med bas i New York turnerar världen över med uppdraget att återuppliva traditionell kinesisk kultur. Europaturnén avslutades i Paris den 13 april. Men turnén pågår i andra delar av världen.

För mer information, besök ShenYunPerformingArts.org .

Epoch Times är mediepartner till Shen Yun Performing arts.

Epoch Times publiceras i 35 länder och på 21 språk.