”Vi kommer vänta på er nästa år” säger italiensk journalist
Lorendana Grandi, journalist på webbtidningen La Voce D'Italia, njöt av Chinese Spectacular i Milano på tisdagkvällen. (Foto: Jan Jekielek/The Epoch Times)


Loredana Grandi, journalist på webbtidningen La Voce D´Italia, som hade sett demo-videon av Chinese Spectacular på nätet sade att ”kostymernas skönhet och den vackra koreografin bekräftades verkligen” när hon såg showen på Allianz Theater i Milano i tisdags.

– Mycket beröm till danskompaniet, och inte bara till dem som uppträdde på scenen utan jag menar de som arbetade backstage, på grund av alla dessa kostymbyten och håruppsättningar med smycken. Jag kan bara föreställa mig hur mycket folk det krävs backstage som måste vara beredda med allting, utbrister Loredana Grandi.

Loredana Grandi var särskilt berörd av två uppträdanden: Sjönymferna och Medvetenhetens kraft. I Sjönymferna används i dansen solfjädrar med blåskimrande sidentyg för att efterlikna vatten och Medvetenhetens kraft handlar om hur människor står upp för principerna sanning, godhet, tålamod.

– Dansen under vatten med det blåa vattenfallet – otroligt, det var en otrolig idé, och den med det lilla barnet, eftersom den berättar verkliga skeenden i det verkliga Kina.

Loredana Grandi poängterar att just i detta ögonblick vet vi inte vad som händer i Kina och det därför är viktigt att låta människor få veta vad Kina är och har varit och vilka problem som folk har där.

– Det är mycket viktigt att visa hur landet har varit, att Kina inte är idag samma som det varit, det är annorlunda. Det var något mera fredligt. Alltid med en kung eller kejsare, och det är inte den situationen som finns idag, förklarar Loredana.

– Det är viktigt att visa med de underbara koreografierna, kostymerna, att allting går bra. Men det är också viktigt att också visa det som inte är så bra.

Loredana som har sett Walt Disney Ice Show säger att den ”höga professionaliteten” hos Chinese Spectacular var likvärdig Disney showen.

– Dessa artister uttrycker sig inte bara genom dans utan också genom teaterkonsten. Det är bra, absolut bra. Också de som arbetar bakom datorerna är berömvärda- scenbildernas projektion på skärmen var absolut jättefina, säger Loredana.

Hon avslutar med en hälsning till Shen Yun och hoppas att Chinese Spectacular kommer tillbaka nästa år och då stannar längre.

– Jag hoppas verkligen ni gör succé i den framtida världen och om ni kommer tillbaka nästa år, kommer vi att vara här och vänta på er. Jag hoppas att ni inte kommer bara för två dagar, utan fler dagar, eftersom detta är en mycket, mycket fin show. Absolut, många lyckönskingar, avslutar en nöjd Loredana.

För information om kommande föreställningar av Divine Performing Arts, gå in på www.DivinePerformingArts.org och www.chinesespectacular.eu

Epoch Times är stolt sponsor av Chinese Spectacular. För att läsa fler av våra artiklar om föreställningen, gå in på http://www.epochtimes.se/shen-yun-divine-performing-arts.html

Översatt från engelska