Veterandirigent älskar orkestern i Shen Yun
Anders Jansson, tidigare chef för Rikskonserter med sin fru på Shen Yun show i Stockholm. Paret såg Shen Yuns show även förra året och uppskattade mycket orkestern. (Foto: Jason Wang/The Epoch Times)


Anders Jansson som tidigare var chef för Rikskonserter var lyrisk i sina kommentarer om den musik som spelas av orkestern i Shen Yun Performing Arts show, vilken han upplevde i onsdags då föreställningen visades i Stockholm.

Han har mer än 30 års erfarenhet som professionell dirigent, samt lång erfarenhet som VD för flera företag, däribland Stockholms Konserthus. Anders Jansson var mycket imponerad av att Shen Yun hade med sig en levande orkester.

– Jag är väldigt imponerad av att de har med sig en orkester. De skulle ha kunnat ha med sig ett band med musiken.

– Jag satt bakom dirigenten som är väldigt duktig. Jag är själv dirigent så jag vet. Så vi är mycket glada över det här, sade Anders Jansson som även såg förra årets show.

När det gäller musik är Anders Jansson en auktoritet. Han har studerat musikforskning på universitetet och han har arbetat med musiker och dirigerat orkestrar över hela Sverige. Orkestern i showen kombinerar västerländska och kinesiska instrument på ett lyckat sätt, enligt Anders Jansson.

– Det är intressant med den här blandningen av västerländska instrument och kinesiska. Jag var lite skeptiskt förra gången jag hörde de, kommer jag ihåg. Jag tycker det är väldigt fint och det fungerar bra. Och så låter musiken ganska västerländsk med harmonier i dur och moll.

Fastän han är formellt pensionerad är Anders Janssons kunskap och kompetens inom musiken fortfarande eftersökt. Han är styrelseledamot i flera prestigefyllda musikföretag.

Som en sista kommentar om föreställningens orkester, säger han:

– Jag upplever den väldigt starkt. Jag tycker den fungerar väldigt bra.

Epoch Times är stolt sponsor av Shen Yun Performing Arts Världsturné 2009. Den 20-21 mars uppträder Shen Yun Performing Arts på Konsert & Kongress i Linköping. För mer information besök www.shenyunperformingarts.org

Översatt från: http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/13981/