Venedig planerar att förbjuda gondoler under vissa tider på dagen
Gondolen skrider längs Canal Grande precis framför den plats där en tysk turist dog i en olycka den 17 augusti 2013 i Venedig, Italien. En tysk turist klämdes till döds den 17 augusti när gondolen han steg ombord på kolliderade med en ångbåt (Vaporetto) på Venedigs Canal Grande. (Foto: Marco Secchi / Getty Images)


Efter att en turist dog i en gondololycka tidigare denna månad har Venedigs tjänstemän utarbetat planer på att förbjuda gondoler på Canal Grande under vissa tider på dagen samt att drogtesta gondoljärerna.

En 50-årig tysk man dog efter hans gondol kolliderade med en ”ångbåt”, eller en allmän ”vattenbuss”, den 17 augusti, rapporterade BBC.

Polisen sade att spår av kokain hade hittats i blodet hos gondoljären eller den person som styrde gondolen som turisten befann sig i.

Venedigs borgmästare Giorgio Orsoni sade att stadsfullmäktige skall bedöma situationen och överväga att bredda trånga passager samt förbjuda gondoler från Canal Grande under vissa delar av dagen efter rusningstiden på morgonen.

”Dessa åtgärder kommer att kräva vissa uppoffringar för medborgarna”, sade han till Daily Mail.

Orsoni sade också att fullmäktige undersöker om man skall införa narkotika- och alkoholkontroller och förbud mot kaptener som använder mobiltelefoner och annan utrustning när de navigerar på kanalerna.

Den tyska turisten och hans familj kastades i vattnet efter krocken som hände tidigare i månaden. Han klämdes mellan de två fordonen och hans tre-åriga dotter fick behandlas på sjukhus för skallskador.


Översatt från engelska