Veckans övning: Vackra ben
Denna övning för ”vackra ben” gör att du kommer att se både lång och smal ut. (Foto: Henry Chan / Epoch Times)


Kvinnor har en tendens att lägga mer vikt vid att träna sina ben och därför samlar de volym där – om de inte tränar på rätt sätt. Den här artikeln, även om den även passar bra för vissa män, är skapad för att hjälpa kvinnor att få långa, smala ben.

Instruktioner:

Lägg dig på sidan med huvudet vilande i handen (med böjd arm) eller på överarmen (sträck ut armen över huvudet).

Rikta öronen åt samma håll som axlarna, och axlarna i höfternas riktning. På samma sätt som när du står upprätt.

Dra ner axlarna bort från öronen, aktivera dina ryggmuskler.

Dra upp armen från golvet och lägg framför bröstet för att få bättre stabilitet.

Dra in naveln mot ryggraden.


 (Foto: Henry Chan / Epoch Times)

(Foto: Henry Chan / Epoch Times)

Utgå ifrån fötterna där hälarna möts. Rör inte på höfterna, och höj det översta benet ungefär en fotlängd över golvet. Höj det sedan en halvfot till för att slutligen höja det så högt det går utan att flytta höften. Ta ner benet till startposition och upprepa tio gånger.

Utgå från startpositionen, korsa den översta foten framför den andra på golvet framför det undre benet. Ta tag i din vrist. Lyft upp det under benet ungefär en halv fot från golvet och sedan så högt det går. Upprepa också denna ”innerlårs”- övning tio gånger.

Upprepa varje övning med det andra benet på samma sätt efter att du vänt på dig.

Detta ska du vara försiktig med:

Se till att både höften och axlarna är i linje med varann. Många har en tendens att luta framåt eller bakåt i den här positionen. Försök undvika det.

Det är lätt att dina mag -och ryggmuskler slappnar av i den här positionen, men det är viktigt att du håller dem allerta för att ge stabilitet åt ryggraden och höfterna.

Många tenderar att vilja titta på benen när de utför den här övningen. Undvik att göra det eftersom det gör att du inte kan hålla din kropp rak. Det anstränger också din nacke och rygg.

Alla har olika slags benstruktur. Du behöver ordna med benen så att dina höfter känns bekväma. Om din höft skaver för mycket mot golvet eller mot mattan, kan du lägga en liten kudde eller en hoprullad handduk under den.

Om du känner dig väldigt säker när du genomför denna övning, höj utmaningen för dig genom att lägga den övre armen under huvudet.

För att höja svårighetsgraden ytterligare, kan du bära ankel-tyngder medan du gör övningen.

Översatt från: http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/8042/