Veckans övning: Övning för bukmusklerna
Gör den här övningen för att få starka bukmuskler (Foto: Henry Chan /Epoch Times)


Att ha starka bukmuskler är avgörande för god hållning, stabila höfter och en stark korsrygg. Det är ofta svårt att hitta dessa muskler.

För att säkerställa ett korrekt genomförande av den här rörelsen, se till att du andas med magen först. Det hjälper verkligen att veta hur man andas in med buken eftersom diafragma-andning hjälper en att komma åt de tvärgående magmusklerna (de inre magmusklerna ansvarar för att stabilisera höfterna och korsryggen och de hjälper även till att hålla magen platt). Magandning hjälper också till att komma åt bukmusklerna.

Sätt igång:

Ligg på rygg med benen upp (låren hålls vinkelrätt mot golvet). När du andas ut, tryck ned naveln mot ryggraden och runda bäckenet, lyft höfterna från golvet. Många människor för sina knän och lår mot bröstkorgen då de lyfter sitt bäcken. Utmaningen här är att låta låren och knäna peka upp mot taket istället. Den här övningen är för de nedre magmusklerna. Om du inte känner att de arbetar, så fuskar du förmodligen. 

Gör sex till åtta lyft. Vila i en minut innan du upprepar övningen. Gör övningen tre till fyra gånger. 
Tips: 

Gör den här övningen mot slutet av träningen, men börja med den här övningen när du skall träna magmusklerna. Efter man tränat de nedre magmusklerna skall man göra rörelser med inriktning på obliques-musklerna och avsluta magmuskelträningen med rörelser som är för de övre magmusklerna. 

Foto publicerat med tillstånd av Fitness Results NYC.

Översatt från engelska: http://www.theepochtimes.com/n2/health/move-of-the-week-lower-abdominal-curl-27816.html