Veckans övning: Krigaren
Den här kraftfulla ställningen är inte bara uppfriskande utan kan också lindra ischias. (Foto: Grace Wu/Epoch Times)


På sätt och vis är jag i bra form. Men som upptagen mamma till två flickor kan jag tappa greppet ibland. Allt som oftast känner jag av en svaghet i korsbenet.

Idag körde jag bil i över fyra timmar och kom sedan hem och började städa. När jag lutade mig åt sidan för att komma åt i ett trångt hörn med dammsugaren kände jag genast hur ischiasnerven kom i kläm.

Jag lade mig ner för att räta ut ryggen och blickade tillbaka på hur dagen hade varit. Jag åt en massa skräpmat under körningen. Det blev kryddiga korvar med sås till frukost, pizza, kycklingvingar och en chokladkaka till lunch, och så en kopp kaffe på det.

Dessa dåliga matval hjälpte verkligen inte magmusklerna att stödja ryggen när jag städade, så jag testade magmusklerna för att se hur bra de fungerade. 

Efter några koncentrerade magövningar var jag övertygad om att problemet inte berodde på svaga eller dåligt fungerande magmuskler, eftersom ingetdera stämde. Det kändes faktiskt riktigt bra. Jag kunde känna hur det brände i musklerna efter att jag gjort magövningarna, men ryggen gjorde fortfarande jätteont när jag rörde mig.

Jag kom på att jag skulle göra “krigaren”, som jag hade läst ska vara bra mot ischias. När jag rätade upp höfterna fick jag verkligen använda musklerna på insidan av låret på bakre benet.

På något sätt lättade ischiassmärtan på djupet bara genom att jag rätade upp höfterna. Jag förstod att roten till mitt onda inte satt i svaga magmuskler utan i svaga muskler på insidan av låren, vilka är en del i den muskelgrupp som stabiliserar bäckenet.

Instruktioner steg-för-steg

Gör utfall med fötterna med ett avstånd av en dryg meter ifrån varandra. Böj det främre benet och sträck det bakre. Den främre foten ska peka rakt framåt, medan den bakre ska vara i 45 graders vinkel.

Hälarna ska vara på samma linje. Om du inte har så breda höfter kan du stå lite bredare isär.

Håll höfterna framåt i samma riktning som den främre foten.

Sätt händerna på höfterna och räta upp dem så att innersidan av låret på bakre benet skjuts uppåt mot kroppen.

Lyft armarna ovanför huvudet med handflatorna mot varandra. Sträck upp lillfingersidan av armarna mot taket. Lägg märke till hur detta får armarna att dras bakåt, samtidigt som skulderbladen pressas in i ryggen.

Fokusera på en punkt och ta fem djupa andetag. Repetera sedan ställningen för den andra sidan av kroppen.

Om du har problem med ryggen, prata med din läkare innan du påbörjar något träningsprogram.

Översatt från engelska: http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/38968/