Vd om Shen Yun: "Det fina var att det goda segrar"
Martin och Martina Richter såg Shen Yun Performing Arts premiärföreställning på Cirkus i Stockholm den 4 april. (Foto: Yvonne Kleberg/Epoch Times)


Företagarna Martin och Martina Richter var nöjda och glada efter att ha sett Shen Yun Performing Arts föreställning på Cirkus i Stockholm den 4 april.

– Jag tycker det fina var att det goda segrar, sade Martina Richter, vd på Skinplan, ett företag som säljer hudvårdsprodukter.

Det New York-baserade Shen Yun, som grundades 2006, har tagit som sin uppgift att återuppväcka den genuina, traditionella kinesiska kulturen. Klassisk kinesisk dans utgör kärnan i föreställningen tillsammans med en orkester som kombinerar både klassiska västerländska och kinesiska instrument.

– Det var väldigt fina och vackra färger. För oss som jobbar med reklam var det väldigt skönt att se det här, sade Martina Richter.

– Det stimulerar och är en kontrast till dagens samhälle där man läser många negativa rubriker varje dag. Det var en väldigt vacker och harmonisk föreställning.

Hennes make Martin Richter är vd på All Global Europe, ett företag inom medicinsk teknik, innovation och forskning.

– Ja, det var en väldigt fin föreställning. Klart oväntat, sade Martin Richter.

Förföljelsen av människor som utövar den andliga metoden Falun Dafa i Kina, är ett av de teman som åskådliggörs i Shen Yuns föreställning. Det handlar om kurage, hopp och mod att inte ge upp inför förtrycket.

Shen Yun kan inte resa till Kina för närvarande, vilket paret hade svårt att förstå.

– Vi har ju varit i Kina några gånger. När man ser det vackra och det goda budskapet förstår man inte varför den är förbjuden och vad det är som stör Kina, sade Martin Richter.

– Vi ser ju inget konstigt alls i det här, men då begriper man att det är mycket djupare än vad vi kan föreställa oss.

Föreställningen har väckt frågor och behov av att veta mer om situationen i Kina.

– Nästa gång jag reser dit kommer jag vara mer uppmärksam och nyfiken på att förstå. Vad är det de försöker hindra och bromsa som vi inte riktigt kan se?

Den traditionella kinesiska kulturens essens som visas i Shen Yun har hög moral och andlighet som tema, med medkänsla, mod, rättvisa, tro och vördnad för det gudomliga. Detta tyckte Martina Richter var ”jättepositivt” och maken höll med om att det var en mycket andlig föreställning.

Både Martin och Martina Richter gick hem från föreställningen med glädje i hjärtat.

– En väldigt positiv, vacker och lugn känsla. Jag tycker om färgerna och dansen, känner mig lugn och harmonisk, lätt och glad, sade Martina Richter.

– Jag är glad och betänksam. Det var ett starkt budskap som förmedlades, avslutade Martin Richter.

Yvonne Kleberg och Pirjo Svensson rapporterade.

Shen Yun Performing Arts har tre dans- och musikkompanier som samtidigt turnerar på olika håll i världen. Europaturnén år 2012 kommer till Cirkus i Stockholm 4, 5 och 6 april.

Nästa anhalt på turnén är Palais des Congrès i Paris, Frankrike den 10 april för att avslutas i London 12 – 15 april.

För mer information om Shen Yun Performing Arts och traditionell

kinesisk kultur, världsturnén 2012, biljetter och datum: sv.shenyunperformingarts.org

Epoch Times är mediepartner till Shen Yun Performing Arts.