Vattenmelonens fantastiska hälsofördelar
En läskande dryck med vattenmelon. Ett gammalt kinesiskt ordspråk lyder: "Om du alltid äter vattenmelon på sommaren, så behöver du inte äta medicin". (Foto: via Shutterstock)


Vattenmelon är den perfekta och hälsosamma njutningen under sommaren. Söta, saftiga, och bäst iskalla, är vattenmeloner extremt användbara och läckra. Ät den som den är eller i en god fruktsallad.

Ännu mer kommer sötman till sin fördel i smoothies som bidrar till att ge dig energi hela dagen. Och fördelarna med vattenmelon tar inte slut där. Visste du att de också är bra för din hälsa?

En av fördelarna med vattenmelon är de vitaminer som finns i frukten. De är en rik källa till vitaminerna A, C och B6. Vattenmelon innehåller också aminosyrorna citrullin och arginin, som kan bidra till att upprätthålla en hälsosam blodcirkulation och öka hjärt- och kärl funktionen.

Den är också en bra källa till kalium som minskar risken för högt blodtryck. De flesta människor kommer att tänka på bananer när man pratar om bra källor till kalium men vattenmeloner är lika bra.

C-vitamin är en potent förstärkare av immunförsvaret. De flesta tänker vanligtvis på apelsiner i det sammanhanget men det är bara en av vattenmelonens fördelar som kan förbättra din hälsa. B6-vitamin kan minska risken för inflammationer och stödja nervsystemet och A-vitamin kan faktiskt hålla cancern i schack genom att hålla dina celler friska och begränsa produktionen av DNA i cancerceller.

Vattenmelon innehåller också höga halter av lykopen, en antioxidant som kan bekämpa cancer och hjärt- och kärlsjukdomar. Lykopen finns också rikligt i tomater.

Den välsmakande frukten som egentligen är ett gigantiskt bär, passar ypperligt i sallader, smoothies, eller bara som den är.

Vattenmeloner är lika med sommar. En picknick en varm sommardag är inte den samma utan den välsmakande vattenmelonen. Så passa på och njut av dem!

Denna artikel publicerades ursprungligen på www.NaturallySavvy.com

Översatt från engelska.